Barvita in okusna jesen na Odprti kuhni

Slovenija

09.09.2022

Do zaključka jubilejne 10. sezone priljubljenega kulinaričnega projekta Odprta kuhna nas loči manj kot deset gurmanskih petkov na Pogačarjevem trgu v Ljubljani.Že jutrina Glavnem trgu in Trgu svobode v Slovenj Gradcu. 

Pisana karavana najboljših slovenskih obedovalnic se bo pred koncem oktobra pomudila na ulicah številnih slovenskih mest. Že to soboto, 10. septembra, se bo dobro jedlo in pilo na Glavnem trgu in Trgu svobode v Slovenj Gradcu, v  soboto, 17. septembra pa bo Odprta kuhna gostovala na Glavnem trgu v Vipavi.
 
Na Delpinovi ulici v Novi Gorici se bo karavana oglasila v sredo, 5. oktobra, na Mestnem trgu na Ptuju pa v soboto, 8. oktobra. Vsa gostovanja se bodo pričela ob 11. uri in trajala do 21. ure, na domačem terenu v Ljubljani pa bodo obiskovalci ob sončnih petkih do konca sezone uživali od 10. do 21. ure. 

"Gostovanja v drugih mestih so zahvaljujoč zavzetim lokalnim soorganizatorjem vedno odlično obiskana, vzdušje na lepo urejenih mestnih trgih pa je res čudovito," je pred začetkom jesenske turneje poudaril Lior Kochavy, idejni vodja projekta. "Za vabilo in pomoč pri organizaciji smo hvaležni resnično zavzetim ekipam Mestne občine Novo mesto, Zavoda za turizem Ptuj, Zavoda za turizem TRG Vipava, Mestne občine Nova Gorica ter Javnega zavoda za turizem, šport, mladinske in socialne programe SPOTUR iz Slovenj Gradca, v Ljubljani pa za podporo in odlično sodelovanje Turizmu Ljubljana in projektu Gourmet Ljubljana."

Tako na Pogačarjevem trgu v Ljubljani kot v drugih mestih je ponudba vedno pestra in edinstvena. Obiskovalci se lahko pri izboru dobrot pustijo premamiti svojemu nosu in drugim čutom ali pa se pred obiskom skrbno pripravijo z ogledom seznama ponudnikov, ki ga pred vsakim srečanjem objavijo na spletni strani Odprte kuhne. Na njem se vedno znajdejo obedovalnice iz vse države, ki navdušujejo z zakladi svetovne kulinarike, pristnimi domačimi jedmi, trendovskimi pouličnimi kreacijami, mikavnimi slaščicami, pa seveda ponudniki z odličnimi vini in številnimi osvežujočimi napitki. Zvedavi jedci si tako lahko med stojnicami privoščijo odličen obed, se pustijo presenetiti kakšni noviteti in odkrijejo nove kulinarične bisere.

"Ne mine leto, ko nas september ne bi nekoliko presenetil. Z ekipo se začnemo zavedati, da se sezona počasi zaključuje, naša druženja pa postanejo še bolj odvisna od vremena. Teh nekaj zadnjih srečanj si zato želimo res dobro izkoristiti, se v družbi dobrovoljnih jedcev naužiti vseh dobrot in še zadnjič nazdraviti izjemni seriji sproščenih kulinaričnih druženj," je slaba dva meseca pred predvidenim zaključkom sezone povedal Kochavy in vse ljubitelje odličnega tandema – piva in burgerjev – povabil, da se v soboto, 24. septembra, obvezno zglasijo še v Novem mestu, kjer bodo z ekipo prvič organizirali Pivo & Burger Fest.