Dva Slovenca v regijskem finalu najpomembnejšega tekmovanja za mlade kuharje

Slovenija

08.08.2022

V regijski finale mednarodnega tekmovanja S. Pellegrino Young Chef Academy Competition sta se uvrstila dva slovenska mlada kuharja, Mojmir Šiftar, ki vodi kuhinjo v ljubljanski restavraciji Pen Klub in Žiga Koprivc, ki dela kot "chef de partie" v celjski Galeriji Okusov. 

Oba mladeniča sta žirijo najpomembnejšega svetovnega tekmovanja za mlade kuharje do 30 let prepričala s trajnostno zasnovanima avtorskima krožnikoma, za katera sta navdih in sestavine poiskala v lokalnem okolju. Finale za regijo JV Evropa in Sredozemlje bo potekal jeseni na Hrvaškem, na njem pa imata le Slovenija in Grčija po dva predstavnika. Mojmir in Žiga se bosta s kolegi iz drugih držav regije potegovala za uvrstitev v veliki finale, ki bo potekal junija 2023 v Milanu.
Na fotografiji je krožnik "Just the two of us" Žige Koprivca.
 
 
Foto: Rok Deželak