Kongres Mednarodnega pekarskega združenja na Bledu

Slovenija

17.06.2022

Kongres Mednarodnega pekarskega združenja (AIBI), ki od 16. do 18.junija gosti Slovenija na Bledu, osrednjo pozornost namenja spremembam v pekarski industriji,ki sta jih sprožila covid kriza in ukrajinsko – ruska vojna. 

V ospredje postavlja tudi trajnost, kot središče globalnih trendov in političnih usmeritev Evropske unije in inovacije, ki so ključni pospeševalec uspešnega razvoja pekarske industrije. Na kongresu sodeluje preko 20 uglednih domačih in tujih predavateljev in strokovnjakov ter številni vodilni predstavniki mednarodnih pekarskih podjetij.

Veriga preskrbe s hrano doživlja pretrese, ki jih občutijo vsi deležniki. Cene energije, osnovnih surovin in embalaže naraščajo, podaljšujejo se tudi dobavni roki. Kako upravljati z velikimi spremembami, poskrbeti za prehransko varnost ter obenem zagotavljati trajnostni razvoj? Kongres podaja odgovore na vprašanja kako se pekarska podjetja strateško lotevajo reševanja teh izzivov ter ponuja vpogled v nove tehnologije in delovanje vrednostnih verig.
 
AIBI kongres vključuje tudi razpravo in izmenjavo izkušenj med največjimi globalnimi pekarskimi podjetji in združenji glede potrošniških trendov in delovanja oskrbnih verig ter reševanja aktualne problematike, kot so energija, embalaža in odpadki.
 
Dogodek, ki je pomemben za celotno pekarsko verigo, organizira GZS – Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij v sodelovanju z Mednarodnim pekarskim združenjem AIBI.

Več o programu AIBI kongresa na: https://www.aibicongress.eu/.