21.marca je v Gornji Radgoni pod okriljem sejma Lov, potekalo 3. mednarodno ocenjevanje divjačinskih salam. Strokovno komisijo ocenjevalcev je vodil predsednik Zdenko Čuš, Lovska družina Pobrežje-Miklavž, ob njem pa so ocenjevali še Irena Kos, Kmetijsko-gozdarska zbornica Celje, Jasmina Himelrajh Kraner, Panvita Mir d.d. in Zdenka Tompa, gastronom, kulinarik.V Gornji Radgoni jutri o sejmu lovstva in ribištva
Slovenija
29.03.2022
21.marca je v Gornji Radgoni pod okriljem sejma Lov, potekalo 3. mednarodno ocenjevanje divjačinskih salam. Strokovno komisijo ocenjevalcev je vodil predsednik Zdenko Čuš, Lovska družina Pobrežje-Miklavž, ob njem pa so ocenjevali še Irena Kos, Kmetijsko-gozdarska zbornica Celje, Jasmina Himelrajh Kraner, Panvita Mir d.d. in Zdenka Tompa, gastronom, kulinarik.Na ocenjevanju je sodelovalo 27 prijaviteljev s 47 prijavljenimi izdelki, komisija pa je podelila 34 zlatih, 4 srebrne in 3 bronaste medalje.
Posebno priznanje Prvak sejma Lov za najvišje ocenjeno divjačinsko salamo je prejel Martin Šestanj za Gamsovo salamo.
Zdenko Čuš je v imenu komisije povedal:"Komisija za ocenjevanje divjačinskih salam ugotavlja, da so poslani vzorci suhih salam zelo dobre kakovosti. Veseli nas, da pridobiva divjačina v naši kulinariki mesto, kakršnega si nedvomno zasluži. Zastopane so bile salame z mesom vse visoke divjadi. Osebno sem pogrešal le medvedjo salamo. Prepričan sem, da izdelujejo tudi salame iz medvedjega mesa, nihče pa jih še ni poslal na ocenjevanje, Upam, da bo na naslednjem ocenjevanju prisoten tudi ta izdelek."
Na novinarski konferenci, ki bo jutri o sejmu lovstva in ribištva bodo spregovorili tudi mag. Lado Bradač, predsednik Lovske zveze Slovenije, mag. Božo Zakrajšek, direktor strokovne službe LZS in dr. Miroslav Žaberl, predsednik Ribiške zveze Slovenije.
Slovenija


