Slikovita kulinarična tržnica Odprta kuhna bo v petek, 18. marca, na Pogačarjevem trgu v Ljubljani vstopila v jubilejno deseto sezono.
Na novinarski konferenci so organizatorji predstavili ključne novosti, predvsem pa globok vpliv, ki ga je Odprta kuhna imela na turizem, gospodarstvo, življenje v Ljubljani in na razvoj kulinarike v Sloveniji.
Odprta kuhna se bo po dveh letih znova lahko začela že z začetkom pomladi. Sprva bo obratovala vsak sončni petek med 10. in 21. uro, v toplejših dneh pa bodo obiskovalci na Pogačarjevem trgu lahko uživali do 22. ure. Številnim priljubljenim obedovalnicam se bo v prihajajočih mesecih pridružilo vsaj 15 novih ponudnikov. Kulinarično dogajanje bodo popestrili občasni obiski vrhunskih chefov, ki na Odprti kuhni ne sodelujejo redno, za dodatno zabavo pa bodo poskrbeli ulični umetniki in priljubljeni DJ-ji.
Organizatorji načrtujejo tudi izvedbo pestrih nagradnih iger, novi sezoni pa v duhu vračanja nazaj v skupnost dodajajo tudi dobrodelno noto. Zvezi prijateljev mladine Ljubljana Moste Polje bodo predali donacijo za prenovo in nakup opreme za kuhinje in skladišča, ki ju uporabljajo za pripravo obrokov za družine v stiski in za izvedbo družinskih izobraževalnih delavnic. Seveda bo tudi v deseti sezoni Odprta kuhna gostovala na drugih trgih slovenskih mest, v Ljubljano pa se bosta z isto organizacijsko ekipo ponovno vrnila tudi festivala Pivo & Burger Fest in Brina – ljubljanski festival džina.
| Odprta kuhna v številkah 276 Odprtih kuhn v Sloveniji 210 Odprtih kuhn v Ljubljani 8 mest – Ljubljana, Slovenj Gradec, Koper, Celje, Nova Gorica, Ptuj, Novo mesto, Vipava več kot 300 različnih ponudnikov več kot 1200 različnih jedi več kot 4 milijone prodanih porcij ocenjenih 15. - 20.000 obiskovalcev na posamezni izvedbi (pred epidemijo). |