SLO bocni levo
SLO bocni desno

Žitu 44 zlatih odličij za kakovost kruha in pekovskih izdelkov ter slaščic

Slovenija

04.02.2022

Podjetje Žito d.o.o. iz Skupine Podravka je prejelo kar 44 odličij za kakovost kruhov, pekovskih izdelkov in slaščic. Žito  je v vseh letih ocenjevanja za kruh in pekovske izdelke skupno prejelo že 478 zlatih odličij.

Žito je na letošnjem 22. senzoričnem ocenjevanju kruha, pekovskega peciva, finega pekovskega peciva, keksov, testenin in svežih slaščic v hladni verigi, prejelo 44 zlatih priznanj za odličnost izdelkov. Ocenjevanje je potekalo v organizaciji Gospodarske zbornice Slovenije, pod okriljem Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij. Žito tako ponovno potrjuje kakovost svojih izdelkov. 

Z zlatimi priznanji je bilo nagrajenih kar 28 kruhov, 7 pekovskih peciv, 7 finih pekovskih peciv in 2 kremni rezini.
 
Komisijo, ki anonimno ocenjuje izdelke po posebni ocenjevalni lestvici, sestavljajo strokovnjaki s pekarskega področja. Ti ocenjujejo tako videz izdelka, lastnost skorje in sredice, kot tudi vonj in okus. 

"Kruh in pekovski izdelki sestavljajo velik del naših obrokov, zato v Žitu vedno stremimo k izdelavi kakovostnih in okusnih novosti znotraj kategorije. Veliko pozornosti namenjamo kakovosti uporabljenih sestavin, kot tudi skrbni pripravi s strani naših pekov. Veseli me, da se vložen trud odraža na zadovoljstvu potrošnikov, kot tudi živilskih strokovnjakov. Sami se zavedamo odličnosti naših izdelkov, zlata priznanja, podeljena s strani Gospodarske zbornice Slovenije, pa nam dajo še dodatno motivacijo in zagon za razvijanje kakovostnih izdelkov tudi v prihodnje. So namreč tudi spodbudna za našo novo razvojno in investicijsko strategijo, v sklopu katere v ospredje umeščamo prav pekarstvo. Načrtujemo nova vlaganja, ki bodo omogočala posodobitev proizvodnje in nove linije izdelkov. Tako bomo lahko še naprej ponujali le najboljše pekovske izdelke in zadovoljevali različne okuse naših kupcev," je ob prejemu odličij povedala Karmen Pangos, generalna direktorica Žita. 

Rok Cankar, direktor marketinga za pekarstvo v Žitu je povedal: "V podjetju si prizadevamo nenehno slediti prehrambnim trendom in skladno z njimi razvijamo in izpopolnjujemo naše izdelke. Tako lahko potrošnikom vedno ponudimo prvovrstne  izdelke, narejene po njihovem okusu in željah. Pogled naprej ter zavedanje, da vedno lahko naredimo še več, nam pomaga ostati med najboljšimi proizvajalci v kategoriji. Odraz sledenja trendom in naše inovativnosti je Žitov kruh Drožnik, ki je letos že dobil priznanje za inovativnost pri zmanjševanju soli v kruhih. Naš Konopljin kruh se lahko  pohvali z vsebnostjo konopljinih proteinov in prijetnim okusom, brez grenjenja, ki ga po navadi najdemo pri takih kruhih. Kar nekaj imamo izdelkov premium kakovosti (pletenice, Zlato zrno), ki so po vrh vsega izdelani še ročno. Veliko pa stavimo tudi na "snack" izdelke tradicionalnih slovenskih okusov in inovativnih oblik, ki privlačijo pogled. Vsa zlata priznanja so sad skupnega truda in vizije našega celotnega tima."