
Tušu dve nagradi za inovativnost
Slovenija
26.01.2022
Inštitut za nutricionistiko je Kombucho hruško z ajdo in pehtranom Ana Roš & Tuš razglasil za najbolj inovativno živilo leta 2022 v kategoriji brezalkoholnih pijač, omako s paradižnikom Ana Roš & Tuš pa za inovativno trajnostno živilo leta 2022.

Kombucha Ana Roš & Tuš je pripravljena na tradicionalen način s fermentacijo zelenega čaja in slovenske pražene ajde Mlinarstva Rangus. Inovativno ji je kuharska mojstrica Ana Roš dodala slovenske suhe hruške in pehtran, ki zaokrožita lokalno noto okusa.
Omaka s paradižnikom Ana Roš & Tuš nastaja iz svežih slovenskih zelišč in priljubljenega prekmurskega paradižnika Lušt, ki je prezrel za prodajo. Omako proizvajajo čisto blizu rastlinjakov v Zavodu za trajnostni razvoj lokalnih skupnosti Renkovci, ki deluje po načelu socialnega podjetja in zaposluje invalidne osebe iz lokalnega okolja.
Linija Ana Roš & Tuš sicer predstavlja vrh njihove ponudbe, saj na inovativen način skozi recepture mednarodno priznane kuharske mojstrice Ane Roš združujejo najboljše slovenske sestavine in v pripravo vključujejo male lokalne proizvajalce.
Ponašajo se že s petimi nazivi najbolj inovativnega živila leta v različnih kategorijah in že s tremi za izdelke Ana Roš & Tuš.


