SLO bocni levo
SLO bocni desno

Karmen Pangos za Delo: "Želimo biti največji tudi v regiji"

Slovenija

03.12.2021

Karmen Pangos, generalna direktorica Žita v današnjem intervjuju za Delo napoveduje velike investicije. Pogledujejo tudi proti prevzemom.

Hrvaška skupina Podravka, ki je lastnica največjega slovenskega pekarskega podjetja Žito, je minuli teden potrdila na nadzornem svetu Žita, da pekarstvo uvršča med svoje ključne dejavnosti. 

Pekarstvo bo tako deležno velike pozornosti glede razvoja, rasti in vlaganj, pravi generalna direktorica Žita Karmen Pangos ter napoveduje obsežne investicije ter nadgradnjo obstoječih in nove proizvodne linije.

"S centralizacijo bomo ustvarili močne in učinkovite pekarske centre (pekarna na Vrhniki, Mariboru, in Krškem s tamkajšnjo novo vsebino), investirali pa bomo tudi v nove linije za programe, ki bodo dodatno prispevali k uresničevanju našega poslovnega načrta za prihodnja leta. Še posebej smo ponosni na investicijo v novo linijo testenin, blagovne znamke Zlato polje, hkrati pa bomo lahko širili sam program in proizvodni asortima testenin."

Glede tržnega deleža je Žito v Sloveniji že dolgo št.1, zdaj želijo še napredovati v regiji, kjer so se na Hrvaškem odprli v zadnjem letu in pol, velike načrte pa imajo tudi v zahodni Evropi. 
 
Na izvozne trge nameravajo v pekarskem segmentu s kruhom in pekovskim pecivom iz dopeke, kjer so najboljši, izpostavila pa je tudi njihov zadnji adut, kruh Drožnik.