SLO bocni levo
SLO bocni desno

Evropski simpozij hrane med 6.in 8.novembrom v Ljubljani

Slovenija

03.11.2021

V Ljubljani se bo kmalu začel eden od večjih kulinaričnih dogodkov v Evropi, evropski simpozij hrane.Na simpoziju bo ena glavnih tem zagotovo odgovorno ravnanje s hrano. 

V Evropi zavržemo 88 milijonov ton hrane na leto, s čimer bi lahko dvakrat nahranili vse lačne po vsem svetu.
 
6. novembra se bo uživanje v vrhunski kulinariki začelo z Gourmet Ljubljana Crawl oziroma kulinaričnim raziskovanjem po galerijah, muzejih in drugih znamenitostih Ljubljane, kjer bodo obiskovalce čakale vrhunske avtorske jedi in vinska spremljava. 

7. novembra zvečer se bodo vrhunski ljubljanski kuharji združili v pare in v različnih restavracijah ustvarili edinstvene jedi iz lokalnih sestavin.

8. novembra se bo po zaključku predavanj na večerji uživalo v režiji Michelinovih kuharjev.