Generalna skupščina Združenih narodov je 20. decembra 2018 sprejela resolucijo, s katero je 7. junij razglasila za svetovni dan varnosti hrane.Uprava Republike Slovenije za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je organizirala 3.konferenco ob svetovnem dnevu varnosti hrane.
Svetovni dan varnosti hrane je čas za razmislek o pomenu in prihodnosti varne hrane. Je priložnost za spodbujanje ukrepov za preprečevanje, odkrivanje in obvladovanje tveganj, povezanih s hrano, saj varnost hrane vpliva na prehransko varnost, zdravje ljudi, gospodarsko blaginjo, kmetijstvo, turizem in trajnostni razvoj. V prostorih Državnega sveta je danes, med 8:45 in 15:30, potekala 3. konferenca ob Svetovnem dnevu hrane.Konferenco so organizirali: Državni svet Republike Slovenije, Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin ter European Declaration on Food, Technology and Nutrition Network.
Program konference si lahko preberete na spletni strani Uprave za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin (UVHVVR).