
Zaživelo stičišče za spodbujanje podjetništva in inovacij v agroživilstu
Slovenija
27.05.2021
Na ljubljanski biotehniški fakulteti od aprila deluje podjetniško-investicijsko stičišče EIT Food Hub Slovenija, katerega cilj je spodbujati podjetniško in inovacijsko aktivnost v agroživilstvu.
Po besedah dekanje Nataše Poklar Ulrih namreč število inovacij na tem področju pri nas zaostaja za povprečjem EU.
Kot je dejala, se v slovenskem prostoru kaže velika potreba po vzpostavitvi stimulativnega podpornega okolja za deležnike v agroživilski verigi, ki bo omogočilo povečanje dodane vrednosti kmetijskim in živilskim proizvodom ter dvig konkurenčnosti.
Vodja EIT Food Hub Slovenija Aleš Kuhar je dejal, da je cilj stičišča spodbujati inovacije in inovacijsko infrastrukturo.
Kot je še pojasnil, imajo inštrumenti, kot je EIT Hub, ki spodbujajo, povezujejo in prepletajo, pomembno vlogo tudi pri komercializaciji znanja.



