Koroški pokrajinski muzej je na Ravnah na Koroškem za eno leto na ogled postavil razstavo Koroška košta. Predstavlja regijsko prehrambno dediščino, v središču katere je rženi kruh. Razstava koroške prehrambne dediščine:" Koroška košta"
Slovenija
17.05.2021
Koroški pokrajinski muzej je na Ravnah na Koroškem za eno leto na ogled postavil razstavo Koroška košta. Predstavlja regijsko prehrambno dediščino, v središču katere je rženi kruh. Razstava, ki ima vrsto spremljajočih aktivnosti, je pomemben doprinos v letu, ko Slovenija nosi naziv evropska gastronomska regija, je danes poudaril etnolog Janez Bogataj. Na razstavi avtorica Brigita Rajšter skozi fotografije in podrobnejše zapise predstavlja 26 izbranih značilnih koroških jedi, skupno pa predstavljajo 90 jedi.
Medtem pa se raziskovanje prehrambne dediščine regije v muzeju nadaljuje. K sodelovanju so namreč že v začetku leta povabili Korošce, da zapisujejo svoje vsakdanje jedilnike. Pri zapisovanju sodeluje več kot 80 oseb oz. družin.


