
V Posavju zavzemanje za lokalne prehranske surovine
Slovenija
13.03.2021
Agencija za kmetijske trge in razvoj podeželja, ki upravlja sredstva Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja za Slovenijo, je te dni potrdila projekt Sveže, okusne, lokalne surovine na posavskih krožnikih.
Nosilni partner je Center za podjetništvo in turizem Krško, ki bo za 110.000 evrov vreden projekt dobil 80.000 evrov evropske podpore.
Po podatkih Regionalne razvojne agencije Posavje gre za gastronomski projekt, s katerim želijo lokalne ponudnike in gostince bolj povezati in okrepiti prepoznavnost posavskih prehranskih izdelkov od sadja, sladkovodnih rib in mesa avtohtonih živalskih vrst do vina in druge hrane.
Pri projektu sodelujejo še Ribiška družina Kostanjevica na Krki, leskovško Društvo ljubiteljev suhomesnatih dobrot, Društvo kmetic Krško in krški Evrosad.
Projekt naj bi končali do konca aprila prihodnje leto.



