V Pekarni Pečjak so pripravili nov kruh v katerega so zamesili koščke pražene čebule, krompirjeve kosmiče in sončnična semena in mu dodali pšenično kislo testo. Čebulni domač kruh, novost iz Pekarne Pečjak
Slovenija
07.01.2021
V Pekarni Pečjak so pripravili nov kruh v katerega so zamesili koščke pražene čebule, krompirjeve kosmiče in sončnična semena in mu dodali pšenično kislo testo. Izhajali so iz recepture naših non in babic, ki so jo nadgradili s ščepcem pekarskega znanja. Polkilogramske štručke čebulnega domače kruha so nepravilnih oblik, njihova rjavo zapečena skorja je rustikalno razpokana in rahlo pomokana.
Sredica je neenakomerno porozna, vendar mehka, z aromo po čebuli. Še bogatejši, oreškast okus in aromo mu dajejo dodana sončnična semena. Čebulni domači kruh izredno dolgo ostane svež zaradi velike vsebnosti krompirja in pšeničnega kislega testa.
Čebulni domači kruh je odličen z različnimi namazi in maslom, kakor tudi za k enolončnicam, golažu, prekajenemu mesu in drugim mesnim jedem.
Na voljo je v vseh trgovinah Pekarne Pečjak, P-stopih in potujoči trgovini.
Pekarna Pečjak je prejemnica nagrade Trusted Brand, ki se vsako leto pod okriljem revije Reader‘s Digest Slovenija podeljuje najbolj zaupanja vrednim blagovnim znamkam. Pekarna Pečjak je bila med slovenskimi potrošniki izbrana kot najbolj zaupanja vredna blagovna znamka v kategoriji kruh in pekovski izdelki.


