SLO bocni levo
SLO bocni desno

Perutnina Ptuj je obeležila 115 let obstoja s knjigo

Slovenija

23.12.2020

Perutnina Ptuj je v letu 2020 praznovala 115. rojstni dan, praznovanje pa v času epidemije uporabila za dodatno povezovanje zaposlenih. Združili so moči in povezali tradicijo podjetja s tradicijo domačih kuhinj zaposlenih iz vseh sedem držav, ki so prispevali družinske recepte za novo knjigo Po domu diši. Knjigo so ob koncu leta ponosno podarili svojim poslovnim partnerjem.
 
115. obletnico podjetja, ki so jo praznovali letos, so v Skupini Perutnini Ptuj obeležili z izdajo kuharske knjige Po domu diši, za katero so recepte prispevali zaposleni iz vseh sedmih držav. 

Od leta 1905, ko je vrata odprla prva odkupna perutninska postaja na Ptuju, in več kot enajst desetletij vse do danes, so zaposleni ključni dejavnik rasti in uspeha Skupine Perutnine Ptuj. Zato so ob jubileju, ki označuje več kot stoletje dolgo tradicijo podjetja, osrednji prostor namenili zaposlenim in njihovim domačim kuhinjam. Nedeljska kosila, družinski pikniki in praznične večerje v krogu najdražjih so folklora neizmernega bogastva okusov, jedi in spominov. 

In tako kot nas odlična hrana združuje ob domači mizi, jih skrb za kakovost in ustvarjanje raznolikih okusov povezujeta v Perutnini Ptuj. Zaposlene v vseh sedmih državah, kjer zaposlujejo – v Sloveniji, na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini, Srbiji, Severni Makedoniji, Romuniji in Avstriji – so vprašali, kako diši v njihovih kuhinjah in jih povabili, da podelijo recepte svojih najljubših piščančjih jedi, ki so jih pripravljale že njihove babice. Nekaterim receptom so s prenosom na nove generacije dodali sodoben pridih z novimi načini priprave ali novimi sestavinami, nekateri recepti pa so bili navdih za ustvarjanje novih jedi.