Kulinarična tržnica Odprta kuhna bo danes, 9. oktobra, ob prijetnih, skoraj pomladnih temperaturah pomahala v slovo svoji 8. sezoni. Danes zadnja Odprta kuhna te sezone v Ljubljani
Slovenija
09.10.2020
Kulinarična tržnica Odprta kuhna bo danes, 9. oktobra, ob prijetnih, skoraj pomladnih temperaturah pomahala v slovo svoji 8. sezoni. Za polne želodčke in dobro voljo bodo ponudniki na Pogačarjevem trgu skrbeli med 10. in 21. uro in ponudbo osrednje ljubljanske tržnice popestrili s priljubljenimi jedmi od blizu in daleč. Tudi tokrat bo ekipa Odprte kuhne skupaj s ponudniki poskrbela za vse potrebne preventivne ukrepe, vključno z razkuževanjem miz in drugih površin, obiskovalci pa za skrbno higieno rok in ustrezno medosebno razdaljo oziroma uporabo mask, kjer razdalje ne bo mogoče zagotoviti.
"Letošnja sezona je bila nekoliko krajša, kot smo vajeni, a ob zaključku sem izjemno vesel, da nam je v mestno središče na varen način uspelo prinesti živahen utrip in nekaj vsem zelo potrebne sprostitve," je povedal Lior Kochavy, ki se je s soprogo Almo Kochavy pred osmimi leti podal v eno najuspešnejših kulinaričnih zgodb pri nas.
"Naša ekipa se niti za trenutek ni predala koronskemu malodušju, temveč nam je tudi to sezono in kljub številnim omejitvam uspelo vpeljati vrsto novosti. Tako smo kljub zamudam pošiljk biorazgradljivega pribora, kozarcev in drugih pripomočkov uspeli doseči, da na Odprti kuhni od prvega dne 8. sezone ni bilo več nobene plastike, uvedli smo tudi možnost brezgotovinskega plačevanja s karticami, ki je bila še posebej v novih razmerah zelo dobrodošla, ter v sodelovanju s Slovensko filantropijo zbrali in razdelili na stotine obrokov za posameznike in družine v stiski," je izpostavila Alma Kochavy.
Kljub večjemu razmaku in posledično manjšemu številu stojnic je Odprta kuhna kot vsako sezono doslej postregla tudi z novimi ponudniki. "Prav zaradi manjšega števila stojnic smo jih letos izbrali še bolj skrbno in s še večjim poudarkom na resnično vrhunski kakovosti," je pojasnil Lior Kochavy. Kulinarični tržnici se je tako pridružilo sedem novih ponudnikov - Gostilna Vida s svežimi, sezonskimi in zdravimi skledami, Wine Point Koželj z iskrivimi mehurčki penečih vin, Food Point s četico slastnih hot dogov, Restavracija & bar Manna s soparjenimi štručkami, Dvorni bar z langašem in bogato ponudbo vin, Stow Coffee je skrbel za doze kofeina vrhunske kakovosti, ajdovski Faladur Vinoteka & Bistro pa je v Ljubljano pripeljal svoj legendarni AutofČajna Dog ter druge dobrote.
"Letošnja sezona nas je popeljala nekoliko v preteklost in nas spomnila na začetke, ko se je Slovenija šele prebijala na kulinarični zemljevid sveta in ko se je Ljubljana turistično šele zares prebujala. K razvoju na teh področjih je v preteklih osmih letih zagotovo prispevala tudi Odprta kuhna in prepričana sva, da bo kmalu spet tako. Zato se v ekipi že zdaj veselimo prihodnje sezone v Ljubljani, pa tudi ponovnih gostovanj na Ptuju, v Celju, Kopru, Novi Gorici in Novem mestu, morda celo na kakšni novi lokaciji," sta optimistično zaključila Alma in Lior Kochavy.
Vsa navodila in pojasnila za varen obisk so na voljo na spletni strani odprtakuhna.si
Nekaj predlogov za obisk zadnje letošnje Odprte kuhne
• Zajtrk za sladek dan: vaflji pri Gelateria Romantika ali carski šmorn pri Jezerških.
• Dopoldanska malica za zdržat do kosila: hot dog pri Foodpointu, školjke pri Altrokèju ali ribice pri Taverni Tatjana, jetrca pri Mihovcih.
• Končno, kosilo: rebrca Starega piskra, še malo mesa pri Argentino Steakhouse, nekaj nacufanih meskov Pr’Mrtinet, filana paprika Pri Mari ali pa mednarodna tura Namaste, Shambala, Skuhna, Dežela okusov, Roza Slon, Kitajski vrt, Abi Falafel.
• Zgodnja večerja: Langaš pri Dvornem baru ali pa pinsa pri Rustiki. Odojek pri Super hrustu, paella pri Španski vasi, burger pri Organic Gardnu, čevapi pri Čadu.
• Sladica: kos čudovite pite pri Veganiki in par Twister sladolednih rolic za spomin na poletje.
• Na zdravje (ker vseeno praznujemo): džin tonik ali dva pri Brini, Živeli! na Craft pivo stojnici ali brez ovinkov k J&B vinu.
Vsa navodila in pojasnila za varen obisk so na voljo na spletni strani odprtakuhna.si


