V Tušu, največjem slovenskem trgovcu, bodo v sodelovanju z najboljšo svetovno chefinjo Ano Roš na prodajne police lansirali vrhunske slovenske izdelke domačih pridelovalcev in predelovalcev hrane. Projekt podpira tudi Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Republike Slovenije, predstavitev pa je potekala minulo sredo, ko je o njem spregovorila tudi dobitnica dveh Michelinovih zvezdic, s čimer se v Sloveniji ne more pohvaliti nihče.Roš: "Verjamem, da bodo izdelki Ana Roš & Tuš nekoč na voljo v Parizu, Londonu, New Yorku"
Slovenija
02.10.2020
V Tušu, največjem slovenskem trgovcu, bodo v sodelovanju z najboljšo svetovno chefinjo Ano Roš na prodajne police lansirali vrhunske slovenske izdelke domačih pridelovalcev in predelovalcev hrane. Projekt podpira tudi Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Republike Slovenije, predstavitev pa je potekala minulo sredo, ko je o njem spregovorila tudi dobitnica dveh Michelinovih zvezdic, s čimer se v Sloveniji ne more pohvaliti nihče.V svoji kuhinji Ana Roš ljubiteljem vrhunske kulinarike predstavlja lokalne okuse, zato ne preseneča, da kot prvi na Tuševe police prihaja prav izdelek, ki bo nastajal v njeni bližini.
"Kupcem bomo najprej ponudili skutne njoke iz albuminske skute kobariške Mlekarne Planika. Nato prihajajo na police polnjene testenine in kruh, v nadaljevanju pa še novi, edinstveni okusi vrhunske kulinarike, za vse pa se bom osebno potrudila, da bom spremljala proces proizvodnje, ki bo potekal v sodelovanju s Pekarno Pečjak in kasneje tudi z drugimi industrijskimi proizvajalci."
V predstavitvi je dejala, da je do ideje prišla, ko se je začela koronakriza in ekipa njenih 35 sodelavcev ni imela kaj početi. "Najprej nam je bilo prve dni zabavno in smo igrali nogomet, namizni tenis itd., a kmalu smo se začeli spraševati kako naprej in prva, ki sem jo glede tega poklicala, je bila Anka Miklavčič iz Planike s katero sva izdelali načrt in ga predlagali Andražu Tušu, ki je bil takoj navdušen...", je povedala Roševa.
In na koncu neskromno zaključila:"Verjamem, da bodo izdelki Ana Roš & Tuš nekoč na voljo v Parizu, Londonu, New Yorku..."
Projekt Ana Roš & Tuš ni slučajno nastal v Tušu, kjer je na policah več kot 70 % izdelkov izključno slovenskega porekla, a slovenska kulinarična zgodba, ki je nastal v času koronakrize in so jo poimenovali Ana Roš & Tuš, je nekaj posebnega.
Združili so oz.bodo vrhunsko kulinarično znanje, lokalne sestavine in dolgoletne izkušnje v pripravi jedi...
"Kupcem bomo predstavili izdelke, ki bodo nastajali z navdihom in izkušnjami ene najboljših svetovnih chefinj Ane Roš iz Hiše Franko. Njeni dve Michelinovi zvezdici bosta povezali sestavine slovenskih pridelovalcev hrane in dolgoletne izkušnje izbranih slovenskih proizvajalcev, ki so pripravljeni slediti naši viziji ponudbe drugačne hrane za vsakodnevne nakupe," je projekt kakršnega doslej v Sloveniji in širše še ni bilo, predstavil Andraž Tuš, generalni direktor Skupine Tuš.
Že v oktobru bodo torej na policah Tuša skutni njoki z makom in pehtranom iz albuminske skute kobariške Mlekarne Planika, potem pa postopoma sledijo še ostali izdelki po receptih Hiše Franko, najprej polnjene testenine in kruh, potem pa še omenjeni sladoledi. Spoznali jih boste po logotipu Tuša z (izjemoma) dvema zvezdicama.


