V Žitu so z mislijo na razvoj odličnih brezglutenskih pekovskih izdelkov, ki so po kakovosti in okusu primerljivi s klasičnimi, zasnovali nove brezglutenske kruhe in pekovsko pecivo BeFree. Tako kot prvi in edini potrošnikom ponujajo sveže pečene in dišeče brezglutenske izdelke na mestu nakupa v vseh večjih trgovinskih verigah.Brezglutenski kruhi BeFree iz Žita so inovativna rešitev
Slovenija
18.09.2020
V Žitu so z mislijo na razvoj odličnih brezglutenskih pekovskih izdelkov, ki so po kakovosti in okusu primerljivi s klasičnimi, zasnovali nove brezglutenske kruhe in pekovsko pecivo BeFree. Tako kot prvi in edini potrošnikom ponujajo sveže pečene in dišeče brezglutenske izdelke na mestu nakupa v vseh večjih trgovinskih verigah.Koncept brezglutenskih izdelkov temelji na varnosti izdelkov pred kontaminacijo z glutenom.Izdelki BeFree so namenjeni predvsem posameznikom s celiakijo, tistim, ki so intolerantni na gluten oz. se mu v svoji prehrani izogibajo.
Na voljo so tudi javnim ustanovam in kupcem iz segmenta Horeca ter seveda vsem, ki radi uživajo v kakovostnih kruhih in pekovskem pecivu. Tako jim v Žitu ponujajo kakovostno rešitev za enostavno prehranjevanje in hkrati uživanje ob okusnem kruhu.
"Izdelki BeFree so narejeni ročno v Žitovi pekarni v Trbovljah, kjer se pripravljajo samo brezglutenski programi. Ker so to izdelki dopeke, jih naši peki skrbno zamesijo, deloma spečejo, potem pa v posebni embalaži globoko zamrznejo. Taki potujejo na mesto nakupa, kjer jih v isti embalaži spečejo in ponudijo na trgovske police. Za 100 % varnost za posameznike s celiakijo, ki jo dokazuje tudi prejet certifikat brez glutena Gluten free, uporabljamo namreč tudi inovativno embalažo, ki prenaša tako zamrzovanje kot peko. Skupaj z izdelki BeFree smo namreč razvili tudi inovativno rešitev pečenja v embalaži, ki omogoča 100% brezglutenske izdelke na prodajnem mestu. Zavedamo se namreč, da je svežina in topel, pravkar pečen kruh za kupce najpomembnejši dejavnik nakupa," pojasnjuje Rok Cankar, direktor marketinga za pekarstvo v Žitu.
Ročna izdelava brezglutenskih izdelkov zagotavlja še posebej mehko testo z naravnim okusom. Pečeni hlebčki imajo hrustljavo skorjo in sočno sredico, ki se ne drobi. Izdelki so hkrati zasnovani tako, da ohranjajo dolgotrajno svežino.
Skrbni so bili tudi pri izbiri sestavin za BeFree brezglutenske izdelke. Poleg tega, da so izdelki vir vlaknin, ravno teh namreč pogostokrat primanjkuje v prehrani ljudi s celiakijo, so tudi brez konzervansov, alkohola in arom. Prav tako so se izognili uporabi sestavin, ki so lahko alergene. Tako Žitovi BeFree izdelki ne vsebujejo mleka, jajc in soje. Pri vsebnosti soli in sladkorja so upoštevali tudi prehranske standarde Evropske unije; tako je njuna vsebnost minimalna. Veseli so, da kakovost brezglutenskih kruhov potrjujejo tudi prejeta zlata odličja Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij pri GZS.


