
Drugi Evropski simpozij hrane se vrača novembra
Slovenija
24.06.2020
Evropski simpozij hrane, eden najpomembnejših evropskih kulinaričnih dogodkov, se novembra vrača v Ljubljano.

Prihajajo največja svetovna kuharska imena in izjemni posamezniki s področja kulinarike, umetnosti in medijskega sveta, ki spreminjajo svet na bolje. Med 7. in 9. novembrom bodo s svojimi zgodbami navdihnili in spodbudili k naprednemu razmišljanju in delovanju za boljšo in trajnostno prihodnost.
Po nasvetu Svetovne zdravstvene organizacije in zaradi strogih ukrepov, ki so jih sprejele številne evropske države, so se organizatorji sredi negotovosti, v kateri živimo, odločili, da drugi Evropski simpozij hrane prestavijo na jesen. Prvotno zasnovan program prireditve bo izpeljan le, če bodo zdravstvene razmere organizatorju omogočile, da program izvede v celoti.
Če bodo zaradi epidemije širjenja koronavirusne bolezni sprejete omejitve, bo prireditelj program in format dogodka ustrezno prilagodil. Vrhunec tridnevnega dogodka bo zagotovo v ponedeljek, 9. novembra, na celodnevnem simpoziju.
Pod taktirko Ane Roš, najboljše kuharske mojstrice na svetu, prejemnice dveh Michelinovih zvezdic in ambasadorke Svetovne turistične organizacije, ter kuratorja projekta Andrea Petrinija, ki velja za enega ključnih ljudi v gastronomiji, bodo govorci s svojimi zgodbami poučevali, navdihovali in spodbujali k naprednemu razmišljanju ter delovanju za boljšo in trajnostno prihodnost.


