SLO bocni levo
SLO bocni desno

Družba Hit s Perlino restavracijo Calypso vstopa v družino Michelin

Slovenija

16.06.2020

Dalibor Janačković, chef Perline restavracije Calypso je danes na dogodku "Michelin Star Revelation Slovenia 2020" prejel znak "The Plate Michelin". 

Gre za izjemno priznanje in vnovično potrditev kakovosti in strokovnosti Hitovega gostinstva. Ekipa restavracije Calypso že vrsto let predano kroji sam vrh storitev hotelskih à la carte restavracij in dokazuje, da je vrhunska kulinarika po svetu in v Sloveniji doma tudi v velikih hotelskih sistemih. 

Perlina restavracija Calypso brez dvoma predstavlja največ, kar lahko v Hitu ponudijo še tako zahtevnemu domačemu in tujemu gostu. To je manjša, zelo elegantno urejena restavracija  s francoskim načinom strežbe, kjer lahko gostje v umirjenem okolju resnično uživajo v izbranih okusih s strastjo pripravljenih jedi mediteranske in krajevne kuhinje. Glavna kuhalnica je tu v rokah chefa Daliborja Janačkovića, ki vedno znova opozarja nase in na svojo izurjeno ekipo v kuhinji. Delo v strežbi in z gosti skrbno koordinira Sebastjan Harej, vodja restavracije.   

"Današnji dan je praznik za vse nas, ki gostinstvu posvečamo naš vsakdan. Znak The Plate Michelin gre čisto vsem sodelavcem, ki ustvarjajo kulinarično zgodbo Calypsa. Hvaležni smo za številne priložnosti in možnosti pridobivanja znanj, da se gostom vedno znova dokažemo z vrhunsko storitvijo. Ne nazadnje so prav zvesti in zadovoljni gostje dokaz dobrega dela. Zame osebno je Calypso srce Perle," je po podelitvi povedal Dalibor Janačković.      

Kulinarično raziskovanje je želja in naloga vsakega gosta, ki vstopa v Perlino restavracijo Calypso. Ime ni naključje.
 
Tako je bilo namreč ime ladji Jacquesa Cousteauja, s katero je raziskoval morja sveta.
 
In na neke vrste kulinarično raziskovanje goste popeljejo prav v Calypsu. Restavracija ima sicer nekaj stalnic v jedilnem listu, vendar se gostje navadno prepuščajo usmeritvam izurjenih natakarjev in sommelierjev, ekipo kuharjev pa vodi nabor vedno svežih in lokalnih surovin, iz katerih dnevno sestavljajo degustacijske menije, ki so cenovno zelo dostopni. Prav sveže surovine ter skrbno pripravljen in dober obrok predstavljajo osnovo za pridobljeni znak "The Plate Michelin", ki ga je restavraciji Calypso namenila "rdeča biblija" svetovne gostinske ponudbe.