Mlekarna Krepko, ki se ji odpirajo skandinavski trgi, je edina mlekarna v Evropi, ki proizvaja kefir na tradicionalen način, se pohvalijo na svoji spletni strani. Mlekarna Krepko s kefirji v novi embalaži na novih trgih
Slovenija
11.03.2020
Mlekarna Krepko, ki se ji odpirajo skandinavski trgi, je edina mlekarna v Evropi, ki proizvaja kefir na tradicionalen način, se pohvalijo na svoji spletni strani. Od lani jih lahko kupujejo v sosednji Avstriji oz. Sparovi verigi.
V letošnje leto so vstopili s prenovljeno grafično podobo, kjer na embalaži izstopa napis kefir, na izdelkih pa poudarjajo tehnološke prednosti.
"Z eno od mlekarn iz Skandinavije se pogovarjamo, da bi naš kefir dodali v svojo ponudbo," je dejala Sandra Turnšek, direktorica ekološke mlekarne Krepko, ki skupaj z bratom Danielom Kelećevićem, ki je tehnični direktor vodi uspešno podjetje.
Zgodba o Mlekarni Krepko se je začela leta 1992, ko sta zakonca Dunja in Brane Kelečević iz držav bivše Sovjetske zveze prinesla živa kefirjeva zrna in začela s proizvodnjo tradicionalnega kefirja v majhni mlekarni v Lazah pri Logatcu.
Mlekarna Krepko je edina specializirana mlekarna v Evropi za izdelavo kefirja na tradicionalen način iz kefirjevih zrn.
Paleta izdelkov obsega Tradicionalni Kefir Krepko (3,5 % m.m.), Tradicionalni Kefir Krepki suhec iz pol posnetega mleka (1,5 % m.m.), druge fermentirane mlečne napitke in specialne sire.


