SLO bocni levo
SLO bocni desno

Začenja se pomladanski Teden restavracij

Slovenija

25.03.2022

Začenja se pomladanski Teden restavracij, v katerem bodo sodelovale 104 restavracije iz vse Slovenije. Organizatorji na podlagi rezervacij pričakujejo rekorden obisk. 
 
Teden restavracij bodo ponovili tudi jeseni, letos pa organizatorji v ospredje postavljajo zgodbo, ki jo bodo restavracije in gostilne pripovedovale z jedmi in gostoljubjem.

Pomladanski Teden restavracij je deseti po vrsti in bo trajal od danes do 3. aprila. Dogodek so prvič organizirali pred 11 leti, takrat v okviru Evropske prestolnice kulture le v Mariboru in partnerskih mestih, so sporočili organizatorji iz podjetja Vivi.

Teden restavracij je, kot so navedli, prerasel v kulinarično gibanje, ki vsako pomlad in jesen praznuje v več kot sto izbranih slovenskih restavracijah.

Cena menijev letos znaša 21 evrov, z dodatkom za kakovost v najboljše ocenjenih restavracijah (dva evra za dva srčka in šest evrov za tri in štiri srčke).

Restavracije in gostilne bodo letos poudarek namenile Moji zgodbi. Z njo bodo sodelujoče restavracije v svoji ponudbi gostom predstavile svoje kulinarične posebnosti in poudarile razlike, so še sporočili iz podjetja Vivi.