SLO bocni levo
SLO bocni desno

Pri Pergerjevih v Slovenj Gradcu medenjake pečejo čez celo leto

Slovenija

14.12.2020

Medtem ko iz domačih kuhinj po medenjakih diši predvsem v decembrskem času, jih v družinskem podjetju Perger v Slovenj Gradcu pečejo čez celo leto. V svoji proizvodnji, ki zajema še druge izdelke z medom, letno porabijo od 12 do 15 ton slovenskega medu.
 

Medenjake večinoma delajo ročno, in ne le recept, skoraj 300 let je stara tudi družinska skrivnost o postopku izdelave medenjakov.

Letos je v proizvodnjo podjetja Perger, ki zajema med drugim še bonbone, lizike, turški med, medene pijače, lectarske izdelke, medeni parfum in energetske sveče, močno posegla epidemija covida-19.

Ta negativno vpliva na prodajo, saj so zaradi omejitev odpadli številni dogodki in sejmi. So pa letos Pergerjevi povečali spletno prodajo in pridobili nove partnerje v tujini.