SLO bocni levo
SLO bocni desno

Zaživel projekt s sloganom "Kuham domače"

Slovenija

13.01.2020

Po uspehu lani zaključenega mednarodnega projekta AlpFoodway se na zgornjem Gorenjskem lotevajo novega projekta ohranjanja prehranske dediščine s sloganom Kuham domače.
 
 
 
 
Pokazalo se je namreč, da za to področje vlada precej interesa, pravi direktor Razvojne agencije Zgornje Gorenjske Mark Toplak. Začeli so lansko jesen v kuharskimi delavnicami v Kranjski Gori in Radovljici, s katerimi bodo v prihodnje še nadaljevali.
 
Kot pojasnjuje Ambrož Černe, ki sodeluje pri projektu, je namen teh aktivnosti ohraniti prehransko dediščino in prenesti kuharska znanja s starejših na mlajše generacije.
 
Zato v okviru projekta skušajo raziskati lokalno kulinariko, identificirati značilne jedi in nosilce prehranske dediščine. Prvi ožji cilj je elektronska izmenjava receptov, v prihodnje pa želijo vzpostaviti tudi sodelovanje z gostinci.