V Žitu so na današnji dan slovenske hrane in tradicionalnega slovenskega zajtrka s košaro dobrot polepšali jutro petim ekipam reševalcev, gorskih reševalcev, gasilcev, in zaposlenim in porodnicam v kranjski porodnišnici.Žitov zajtrk reševalnih ekip, gasilcev in v porodnišnicah
Slovenija
15.11.2019
V Žitu so na današnji dan slovenske hrane in tradicionalnega slovenskega zajtrka s košaro dobrot polepšali jutro petim ekipam reševalcev, gorskih reševalcev, gasilcev, in zaposlenim in porodnicam v kranjski porodnišnici.Zajtrk kruh so podarili tudi učencem iz 27 držav na OŠ Livada Ljubljana in jim skozi zabavno druženje z Boštjanom Gorencem – Pižamo predali sporočilo o pomenu in tradiciji slovenskega zajtrka. Z inovativnim Zajtrk kruhom so razveselili še vse zaposlene v Žitu in Podravki Slovenija.
Ekipe Reševalne postaje UKC Ljubljana, Gasilske brigade Ljubljana, Bolnišnice za ginekologijo in porodništvo Kranj, Služba za zaščito in reševanje Maribor in Gorske reševalne službe Slovenije - postaja Celje v Mozirju, so danes navsezgodaj razveselile okusne dobrote za zajtrk. V Žitu so namreč želeli polepšati dan tistim, ki za nas skrbijo 24 ur na dan vse dni v letu, in jim tako, na dan tradicionalnega slovenskega zajtrka, prvim dostavili okusen zajtrk. Košara dobrot, ki je skupno razveselili več kot 200 članov ekip, je poleg novega Žitovega Zajtrk kruha vsebovala še slovenski med, maslo, ekološka jabolka ter čaje 1001 CVET.
Predstavnica za odnose z javnostmi v Žitu Nina Rus Turuk je ob tem izpostavila : "V Žitu smo z mislijo, da se zjutraj prileže košček odličnega kruha, zasnovali nov Zajtrk kruh. Ta je narejen iz surovin tradicionalnega slovenskega zajtrka, odlikuje ga prepoznavna oblika kifeljca, njegova sredica ima vidne delce semen in koščke jabolk. Tako združuje tradicijo, inovativnost in domač okus. Ker se k Zajtrk kruhu še posebej podajo maslo, med in jabolka, smo z njim želeli polepšati začetek dneva tistim, ki sicer skrbijo za nas vse dni v letu. Zajtrk kruh smo podarili tudi učencem OŠ Livada Ljubljana in našim 1.800 zaposlenim po vsej Sloveniji. Skupno smo tako danes razdelili skoraj tono tega inovativnega kruha s tradicionalni priokusom, in z njim razveselili tiste, ki za nas skrbijo 24ur na dan."
Pogostili so omenjenih 400 učencev Osnovne šole OŠ Livada. Mednarodni zasedbi učencev, ki prihajajo iz kar 27 držav po svetu, so tudi na ta način predstavili sestavine tradicionalnega slovenskega zajtrka, saj so jim poleg okusnega obroka pripravili še nepozaben nastop Boštjana Gorenca - Pižame. Ta jim je namreč na zabaven z moderno pravljico razložil pomen zajtrka in uživanja v njem v družinskem krogu. V sodobnem, hitrem tempu življenja namreč zajtrk prepogosto izpuščamo.
V Žitu svoje kruhe in pekarske izdelke, ki so vsakodnevno na mizah Slovencev, razvijajo na bogati osnovi slovenske dediščine, saj je imel kruh po tradiciji glavno mesto v prehrani naših prednikov. S to zavestjo in več kot 70-letnimi izkušnjami ustvarjajo kakovostne izdelke. Pri peki prepletajo sodobne načine tehnologije z izbiro tradicionalnih starih žit in visoko kakovostnih žitaric. Tako snujejo izvrstne kruhe za vse priložnosti in okuse.


