Na tem mestu je bila prej že slaščičarna, ki pa so jo zdaj temeljito prenovili in bo po novem odprta vse dni v letu, med drugim tudi za delavnice in različne družabne dogodke, dostopne ne le za hotelske goste ampak širšo javnost.
"Ideja za glamping je logično nadaljevanje čokoladne zgodbe Tete Fride in okoli tega smo napletli celotno doživetje v tej vasici. Želeli smo ustvariti turistični presežek in odzivi prvih gostov so izjemni, kar kaže, da smo zadeli terno," je za STA povedal lastnik in direktor Quadra Uroš Mlakar, ki je idejo, po neuradnih navedbah ocenjeno na okoli 1,5 milijona evrov, uresničil s petimi prijatelji.
Vasica zajema 12 montažnih hišk slovenskega proizvajalca, ki nosijo imena po treh vrstah kakava in se med drugim ponašajo s teraso z razgledom na krajinski park Mariborsko jezero. Oprema je vsa v znamenju čokolade, med drugim so blazine iz kakavovih zrn, v kopalnici so čokoladno milo, čokoladna zobna pasta in čokoladni kondomi, na mizi čokoladno pivo in čokoladni zajtrk.
Gostom so med drugim na voljo še čokoladna fontana, zunanji bazen, savna "na drevesu", vinska klet, odprto ognjišče ob reki in splav, kjer bodo v poletnem času izvajali različne dogodke.
Z lokalnimi ponudniki razvijajo tudi nove izdelke, med drugim čokoladno klobaso in sir, s katerimi širijo ponudbo Tete Fride. Lani so si že prislužili dve prestižni mednarodni nagradi za čokolado in čokoladne izdelke - Academy of Chocolate in Great Taste.
Čokolada, ki jo uporabljajo, je iz trajnostne pridelave. S tem namenom so se povezali z vasico Molly - Koyata na severu Liberije, v kateri globoko v tropskem gozdu živi okoli 40 ljudi. Podjetje Quadro jim pomaga preživeti z gojenjem kakava, s tem da jim je priskrbelo potrebno opremo, sadike, logistiko in strokovno znanje. Letos so tako zasadili že več kot 5000 sadik kakavovca, pridelek pa z odkupom po poštenih cenah uporabijo za izdelke Teta Frida.


