
"V Mlinotestu bomo v obstoječem asortimanu pekovskih izdelkov naše blagovne znamke do leta 2022 zmanjšali vsebnost dodane soli za 5 %. Poleg tega bomo na stopnjo vsebnosti soli pozorni pri prihodnjem razvoju pekovskih izdelkov, saj se zavedamo, da so kruh in pekovska peciva živila, ki so pogosto na mizi, zato je zelo pomembno, da prav pri njih razmišljamo o zmanjšanju soli v naši prehrani, kar pomembno vpliva na naše zdravje. Podpisali smo tudi zavezo na področju polnozrnatih izdelkov, ki jih sicer potrošnikom že ponujamo in po katerih radi posegajo, z današnjim podpisom pa se zavezujemo, da bomo v prihodnje namenili še več razvojnih aktivnosti vključevanju polnozrnatih sestavin v pekovske izdelke. Naši izdelki že zdaj sledijo tem smernicam, pozorno spremljamo svetovne trende in z njimi usklajujemo ponudbo. Sodobni potrošnik je namreč zelo osveščen glede sestave živil, pozorno izbira živila glede na njihovo hranilno vrednost in skladnost s smernicami zdrave prehrane, obenem pa si želi tudi dobrega okusa. Zato veliko pozornosti in truda usmerjamo v razvoj ne samo za zdravje ugodnih, ampak tudi za okus naših potrošnikov všečnih izdelkov. Sledimo usmeritvi, da mora biti zdravo tudi dobrega okusa, saj bo potrošnik v tem primeru raje posegel po izdelku," je povedal Danilo Kobal, predsednik uprave Mlinotest.
V Mlinotestu že ob podpisu zaveze odgovornosti o zmanjšanju vsebnosti dodane soli za 5 % zmanjšujejo dodano sol v petih najbolj prodajanih vrstah kruha. Priljubljenost vsem znanega Janezovega hlebca s semeni, ajdovske popoldanske štruce, francoske in primorske štruce ter znanih bobolov je velika in ker se teh vrst kruha zelo veliko poje, bo tudi učinek, ki ga želi zaveza doseči, velik in bo dosegel širok krog potrošnikov. Seveda bodo v prihodnje dani zavezi sledili tudi pri drugih pekovskih izdelkih.


