SLO bocni levo
SLO bocni desno

Zajtrk je nov Žitov kruh

Slovenija

15.10.2019

Za zajtrk se prileže košček odličnega kruha. Zajtrk kruh je nastal s to mislijo v Žitu. Narejen je iz surovin tradicionalnega slovenskega zajtrka. Tako združuje tradicijo, inovativnost in domač okus, ter potrošnikom v privlačni obliki kifeljca prinaša okusen začetek dneva. Zaželeli pa si ga boste zagotovo tudi za malico ali večerjo.

Ta dnevno svež kruh je pripravljen iz surovin tradicionalnega slovenskega zajtrka – mleka, masla, medu in koškov jabolčni krhljev in ima prepoznavno obliko kifeljca. Odlikuje ga rustikalna, hrustljava skorjica rjavkaste barve s prečnimi zarezami.
 
Sredica kruha je gosta, sočna in z vidnimi delci semen in koščki jabolk. Kruh je pripravljen po postopku dolgotrajne fermentacije in vsebuje kislo testo ter najbolj kakovostne sestavine.
 
Tako gre za izvrsten izdelek, ki združuje tradicijo, inovativnost ter domač okus. 

Zajtrk kruh lahko postrežete še posebej z maslom, medom in jabolki. Ni pa odličen le kot kruh za tradicionalni slovenski zajtrk, prileže se tudi ob slanih dodatkih. Kruh namreč ni sladek, je le polnega okusa, zato je primeren za številne kombinacije jedi.
 
Zaradi svojega okusa in videza pa se razlikuje od vseh drugih kruhov na trgu. Zajtrk kruh je tako odličen za vse, ki si želijo domačega okusa slovenske hrane, pa tudi za gurmane, ki cenijo kakovost in inovativne izdelke.