Pekarna Grosuplje se je predstavila z novim "funkcionalnim kruhom" in je svojo ponudbo razširila.Pekarno Grosuplje je septembra 2015 od Mercatorja kupil metliški Don Don.Pekarna Grosuplje z novim beljakovinskim kruhom - zdravkom
Slovenija
03.10.2019
Pekarna Grosuplje se je predstavila z novim "funkcionalnim kruhom" in je svojo ponudbo razširila.Pekarno Grosuplje je septembra 2015 od Mercatorja kupil metliški Don Don.Zdravko je kruh z nižjo vsebnostjo ogljikovih hidratov in več beljakovinami ter sodi v skupino živil z oznako LCHF ("low carb, high fat") z določeno vsebnostjo hranilnih vrednosti.
Nov izdelek vsebuje 55 odstotkov manj ogljikovih hidratov kot preostali kruh Pekarne Grosuplje, saj največji delež v kruhu, 38 odstotkov, zasedajo semena. Kruhek je narejen brez kvasa in je brez dodanih aditivov. Ima le toliko moke, kot je vsebuje dodano polnozrnato kislo testo.


