Poleg običajnih skupin živil posebna nagrada za najbolj inovativno živilo iz ajde.Razpis za izbor najbolj inovativnih živil 2020
Slovenija
01.10.2019
Poleg običajnih skupin živil posebna nagrada za najbolj inovativno živilo iz ajde.Na spletni strani Inštituta za nutricionistiko je objavljen nov razpis za izbor najbolj inovativnih živil, proizvedenih v Sloveniji in uvedenih na tržišče v zadnjem letu.
Gre za nadaljevanje v letu 2014 začetega projekta, namen katerega je spodbujati slovenske proizvajalce živil pri razvoju novih ali preoblikovanju obstoječih živil, da bi dosegli ugodnejšo prehransko sestavo in večjo prijaznost potrošniku in okolju, s čimer želimo prispevati k pestrejšemu izboru kakovostnih živil.
Posebnost letošnjega razpisa je, da nameravamo podeliti tudi posebno nagrado za najbolj inovativno živilo iz ajde.
Projekt je nekomercialne narave in povsem brez stroškov za prijavitelje, sofinancira ga Ministrstvo za zdravje.
Pobude za najbolj inovativna živila sprejemamo do 30. novembra 2019 preko spletne strani Inštituta za nutricionistiko. K prijavi so vabljeni tako potrošniki kot proizvajalci živil, od najmanjših turističnih kmetij pa do velikih živilskih podjetij s sedežem v Sloveniji.


