
Najvišje priznanje za kakovost mesa in mesnih izdelkov Perutnini Ptuj
Slovenija
27.05.2019
Na Pomurskem sejmu so v okviru priprav na 57. mednarodni kmetijsko-živilski sejem Agra v Gornji Radgoni organizirali mednarodno ocenjevanje kakovosti mesa in mesnih izdelkov, ki je 15. maja potekalo na Oddelku za živilstvo Biotehniške fakultete.
Trinajst podjetij iz Slovenije in Avstrije je na ocenjevanje dalo 68 izdelkov, strokovna komisija pod vodstvom dr. Lee Demšar pa je izmed njih izbrala najboljše, za katere bodo njihovi izdelovalci prejeli priznanja na sejmu.Najvišje priznanje, naziv šampion kakovosti, bo za šest izdelkov prejela Perutnina Ptuj, ki bo poleg tega dobila tudi priznanje za tržno ponudbo mesa.
Do začetka sejma Agre bo še šest ocenjevanj: od 4. do 7. junija ocenjevanje mleka in mlečnih izdelkov, 12. junija ocenjevanje mesnih izdelkov, 18. junija ocenjevanje sokov, brezalkoholnih pijač in embaliranih vod, od 15. do 18. julija odprto ocenjevanje vin Vino Slovenija Gornja Radgona in ocenjevanje bio vin, 6. avgusta ocenjevanje medu ter 22. in 23. avgusta ocenjevanje kmetijske mehanizacije in opreme.



