V letošnjem letu so se pri Pivki Perutninarstvo odločili, da ustanovijo CLUB 400 – v ta klub pridejo vsi rejci, ki s katerokoli rejo v tekočem letu dosežejo proizvodni indeks 400 ali več. Pred tem so podelili nagrade najboljšim rejcem v letu 2018 in prenovili podobo. Z dobrimi pogoji reje piščancev PP do mednarodnih nagrad.
V ta namen so 1. marca v Ljubljani organizirali slovesnost, kjer so zbrali vse rejce iz Slovenije, ki so dosegli indeks 400 ali več in predstavnike perutninskih podjetij. Ob prijetnem druženju in pogostitvi so podelili priznanja rejcem in tudi podjetjem za dosežene rezultate.
V Pivki d.d. so to priznanje prejeli: Valter Biščak, Miro Boštjančič, Ivan Fabčič, Nermin Hrnčič, Zdenko Jursinovič, Valter Jursinovič, Franko Kaluža, Metod Štrancar, Franc Trebec in Andraž Zgonc. Vsem rejcem še enkrat iskreno čestitam in upam, da se bo naslednje leto povečalo število članov CLUB-a 400.
Reja piščancev poteka v Pivki perutninarstvu d.d. pod budnim očesom rejcev, mentorstvom tehnologov družbe Pivka d.d. in veterinarjev VET.AM.JATA. Stalen nadzor nad delom rejcev in strokovnih sodelavcev izvaja Uprava za varno hrano. Največje delo opravijo rejci, ki 24 ur na dan, skrbijo za ugodje in dobro počutje živali ob upoštevanju vseh predpisanih standardov.
Glede tega in načina dela nasploh imajo na njihovi spletni strani zapisano:"Zavzemamo se odgovorno ravnanje z živalmi, ohranjanje naravnih virov ter kakovost reje. Piščanci se prosto gibajo v hlevih s sodobnimi sistemi ventilacije in ogrevanja, ki jim omogoča ugodno počutje v vseh vremenskih pogojih in letnih časih. Piščanci imajo ves čas dostop do zanje optimalne hrane in vode. Uspešnost reje piščancev se izraža v Evropskem proizvodnem indeksu. Na ta način lahko enakovredno primerjamo rezultate ob upoštevanju vseh proizvodnih parametrov – to so pogin, starost, teža, konverzija. Boljši kot so rezultati reje, višji je ta indeks. Povprečni rezultati se iz leta v leto izboljšujejo, saj na to vpliva izbrana vrsta piščancev, dobri pogoji reje, ustrezna krma, ter vložek in aktivnosti rejca. Ta ima največji vpliv, tako da izbrana vrsta piščancev, lahko doseže maksimalne potenciale. Dobavitelj matičnih jat Aviagen spremlja tudi brojlerske rezultate, saj so vedno boljši rezultati tudi njihov cilj."
| Pomlajevanje 60 letne tradicije Pivke perutninarstvo Po investiciji v nakup in prenovo specializiranega mesnega obrata v Kromberku, ki je v lasti družbe dobro leto dni, so se v obratu izvajale aktivnosti za preselitev oddelka predelave ter širjenje programa mesnih izdelkov lastnih in sorodnih programov povezanih družb, ki omogočajo zapolnitev povečanih kapacitet proizvodnje. Odprti so tudi za sodelovanje z novimi poslovnimi partnerji. V letu, ko družba Pivka perutninarstvo obeležuje 60 letno tradicijo, pomlajuje podobo blagovne znamke in embalaže izdelkov Pivka, kar je bil eden ključnih poudarkov na današnji novinarski konferenci. Celostna prenova blagovne znamke odseva svojo sodobnost ob zagotavljanju inovativnih rešitev za aktivnega potrošnika. |