
Na 2. ocenjevanju divjačinskih salam priznanje Dušanu Bevcu
Slovenija
09.04.2019
V sklopu mednarodnega sejma lovstva in ribištva je v Gornji Radgoni 3. aprila potekalo tudi 2. ocenjevanje divjačinskih salam.

Na ocenjevanju je sodelovalo 17 prijaviteljev z 31 izdelki. Ocenila jih je strokovna komisija v sestavi: Zdenko Čuš, Lovska družina Pobrežje-Miklavž, predsednik, ter člani Irena Kos, Kmetijsko-gozdarska zbornica Celje, Igor Kustec, Panvita MIR d. d. in Zdenka Tompa, gastronom, kulinarik.
Posebno priznanje Prvak sejma LOV za najvišje ocenjeno divjačinsko salamo je pridelal Dušan Bevc iz Debenca pri Mirni na Dolenjskem in sicer za Salamo divjega prašiča.
"Ocenjevalna komisija ugotavlja, da se je kvaliteta salam, poslanih na ocenjevanje, močno dvignila. Za izdelavo je bilo uporabljeno odlično meso slovenske divjadi. Seveda pa brez znanja in zagnanosti sodelujočih ne bi nastali tako odlični izdelki. Z njimi so naredili velik korak za promocijo divjačinskega mesa in z njim povezane gastronomije. Pričakujem, da bo na tretjem ocenjevanju divjačinskih salam sodelovalo še več ljubiteljskih izdelovalcev z še več odličnimi vzorci," je povedal predsednik ocenjevalne komisije, Čuš.


