SLO bocni levo
SLO bocni desno

European Food Summit o vlogi hrane pri oblikovanju družbe prihodnosti

Slovenija

18.03.2019

 V svetu, ki ga zaznamujejo brexit, migrantska kriza, populizem ter okoljska degradacija, se ne smemo spraševati, kaj lahko Evropa naredi za nas ampak kaj lahko mi naredimo za Evropo, je na Evropskem simpoziju hrane v Ljubljani poudaril kurator simpozija Andrea Petrini.
                      
Že John F. Kennedy je rekel: ne vprašaj, kaj lahko država naredi zate, vprašaj raje, kaj lahko ti narediš za državo.
 
Gospodarski minister Zdravko Počivalšek je simpozij izpostavil kot enega najpomembnejših evropskih kulinaričnih dogodkov.
 
"Ni naključje, da je gostitelj tega prestižnega kulinaričnega dogodka prav Slovenija - majhna, a edinstvena država, ki ponuja izjemno gastronomsko raznolikost," je dejal.

Direktorica Slovenske turistične organizacije Maja Pak je izpostavila, da je Slovenija postala ena najbolj vročih kulinaričnih destinacij sveta, naši kuharski mojstri pa postavljajo trende po vsem svetu. 
 
Ljubljana od petka do jutri (torka) gosti Evropski simpozij hrane oziroma European Food Summit, v sklopu katerega se  predstavljajo nekateri največji svetovni kuharski mojstri. Slovenija je s tem po navedbah organizatorjev za štiri dni postala središče gastronomskega sveta.