
Pekovske družbe v projekt Zaveza odgovornosti
Slovenija
18.12.2018
Podjetja v pekovskem sektorju v Sloveniji se bodo predvidoma prihodnje leto pridružila projektu Zaveza odgovornosti, v okviru katerega bodo potrošnikom ponudila zdravju koristnejša živila, med drugim manj slan kruh, danes poroča STA.

Projekt je na področju zmanjševanja sladkorja v brezalkoholnih pijačah in mlečnih izdelkih prinesel spodbudne rezultate, ugotavlja zbornica živilskih podjetij pri GZS, ki je projekt vzpostavila.
Pri pijačah opažajo manj oglaševanja teh pijač pri otrocih do 12 let ter manjšo povprečno energijsko vrednost pijač na trgu. Še vedno v precej šolah, skoraj vseh srednjih, tovrstna pijačo prodajajo. Pri mlečnih izdelkih se je delež sladkorja zmanjšal v vseh kategorijah izdelkov.
Kaj pa projekt prinaša pekovskemu sektorju? Kot navaja STA, potekajo pogovori o tem, da bi v nekaterih kategorijah pekovskih izdelkov zmanjšali vsebnost soli in povečali vsebnost polnozrnatih mok.


