
V jesenskem tednu restavracij tokrat 107 sodelujočih restavracij
Slovenija
29.09.2022
Jeseni bodo lahko kulinarični navdušenci ponovno uživali v tednu restavracij. Ta bo potekal od 14. do 23. oktobra v 107 restavracijah po državi, med njimi bo tudi 11 novih. 

To dokazuje, kako se kakovost slovenske kulinarike širi, so prepričani organizatorji. Pričakujejo, da bo jesenski teden restavracij pritegnil okoli 50.000 gostov.
Sodelujoče restavracije bodo rezervacije začele sprejemati v ponedeljek, 3. oktobra. Ta dan bodo na spletnih straneh tedenrestavracij.si in vivi.si obenem razkrili posebne menije za teden restavracij, s katerimi bodo predstavile svoje kulinarične zgodbe. Te so tudi poudarek letošnjega tedna restavracij, so v sporočilu za javnost pojasnili organizatorji.
Osnovna cena menija v jesenskem tednu restavracij bo 21 evrov, v najbolje ocenjenih restavracijah pa bo lahko znašala do 27 evrov. Med 107 restavracijami, ki sodelujejo v desetem tednu restavracij, sta tudi dve z Michelinovo zvezdico - Restavracija Strelec in Hiša Linhart, poudarjajo organizatorji.
"Vsak teden restavracij je boljši od prejšnjega, saj se avtorice in avtorji menijev zavedajo, da je teden restavracij največjo kulinarično tekmovanje na Slovenskem, v katerem je potrebno najprej sodelovati, nato pa se izkazati," je prepričan kulinarični kritik in selektor tedna restavracij Uroš Mencinger.
Partnerji tedna restavracij so Radgonske gorice, Slovenska turistična organizacija (STO) in podjetje Cana Royal Water.
Na tednu restavracij lahko sodelujejo najboljše ocenjene restavracije in gostilne po izboru Mencingerja in iskalnika najboljših slovenskih gostiln ter restavracij Izbor okusov na spletni strani vivi.si. Merilo kakovosti so srčki in metodologija ocenjevanja, ki je objavljena na omenjeni spletni strani, so še pojasnili v sporočilu za javnost.
V tednu restavracij slovenske restavracije in kuharski mojstri dvakrat letno - spomladi in jeseni - v desetih dneh v svojih restavracijah predstavijo svoje znanje v treh hodih po prijazni ceni. S tem slovenski gostinci nagradijo svoje stalne goste za njihovo zvestobo in povabijo nove, da spoznajo vrhunsko kulinariko, ki ni nujno vedno draga.
