
V Ljubljani bodo izbirali "Naj Fala kruh 2018"
Slovenija
11.09.2018
Naj Fala Kruh 2018 bodo obiskovalci in strokovna komisija izbirali v soboto, 22. septembra. Ljubitelji kruha se boste v soboto lahko takrat zbrali na terasi restavracije DiVino v Kristalni palači v ljubljanskem BTC-ju, kjer bodo že drugo leto zapored izbirali Naj Fala kruh 2018. Pa ne zgolj enega, celo štirje najboljši bodo prejeli ta laskavi naziv.
Na kaj pomislite, ko slišite besedo kruh? Kruh je ena izmed osnovnih in najstarejših poznanih živil. Ima številne simbolne pomene, o njem pa obstaja tudi veliko različnih pregovorov in rekov. Vonj po svežem kruhu v nas vzbudi občutke domačnosti in topline. Mnogi pa bi se strinjali, da je to tudi eden izmed najlepših vonjev, ki nam prikliče številne lepe spomine.
"Naj človek pol sveta obteče, najboljši kruh doma se speče"
S tem pregovorom se zagotovo strinjajo vsi, ki so se in se še lahko do 17. septembra prijavijo na natečaj NAJ FALA KRUH 2018. Že drugo leto zapored bomo namreč na dogodku izbirali najboljši doma spečeni kruh. Letos bo strokovna komisija izbrala najboljši kruh v 3 kategorijah - beli, mešani in kruh iz posebnih mok, svojega favorita pa bodo izbrali tudi obiskovalci.
Svoj kruh lahko vsi zainteresirani prinejo na ocenjevanje med 8. in 10. uro dopoldne, med 10. in 12. uro pa lahko vsi oddajo glas za najboljši razstavljeni kruh po vašem izboru, istočasno pa bo kruhe ocenjevala tudi žirija.
Ob 13. uri se bodo zbrali na osrednjem dogodku, kjer bo do 14. ure potekalo pestro dogajanje z razglasitvijo in zabavnim spremljevalnim programom.
Vsi ljubitelji kruha ste lepo vabljeni, da tudi sami poskusite odlične doma spečene kruhe in si v prijetnem druženju izmenjate majhne skrivnosti in nasvete za pripravo hrustljavega kruha iz domače peči ali pečice.
Komisijo letos sestavljajo: Bernarda Krivec, direktorica proizvodnih enot podjetja Don Don v Sloveniji in na Hrvaškem, Darko Petelin, ustanovitelj revije Dober tek in njen dolgoletni urednik in prvi mož, Mirjam Kavčič, direktorica podjetja Bonopan d.o.o. in strastna ljubiteljica peke kruha in kvašenega peciva ter Dušan Berglez, živilski tehnolog podjetja Bonopan d.o.o. in član komisije Gospodarske zbornice Slovenije za ocenjevanje kruha.
Žirija bo prinesene kruhe ocenjevala na podlagi izgleda, teksture, vonja in okusa.
Prijetno bo tudi druženje z Miho Deželakom in duom Batista Cadillac.



