SLO bocni levo
SLO bocni desno

V nedeljo začetek dvanajste izvedbe Okusov Vipavske

Slovenija

11.05.2018

V nedeljo, 13. maja bo na dvorcu Zemono pri Vipavi odprl vrata 12. festival s kulinariko in dobrotami, ki ga organizira Razvojna agencija Rod iz Ajdovščine.

Dvodnevno dogajanje, v nedeljo, 13. in v ponedeljek, 14. maja predstavlja vrhunec pomladnih vinsko kulinaričnih doživetij, ki se sicer v mesecu kulinarike zvrstijo vzdolž cele Vipavske doline.
 
Letos so v festivalski ponudbi svoje mesto dobili posebni sladoledi, ki jih pripravljajo v Slaščičarni Ajdovščina in Pri Marjanci v Vipavi. Sladoledi spominjajo na sončno Vipavsko in imajo prav posebna imena. 

Tokrat se bo na festivalu Okusi Vipavske predstavilo kar 45 vinarjev s sto različnimi vini. Povabili so tudi posebne goste, vinarje z južnega dela Štajerske v Avstriji. Nedeljsko festivalsko dogajanje se bo začelo ob 14. uri in bo trajalo do 21.30. V tem času bodo na voljo tudi dobrote na Vipavski tržnici, predstavili bodo najboljše domače izdelke, kot so siri, mesnine, med, olja, pecivo itd.

V ponedeljek se bo festivalski dan začel ob 15. in bo trajal do 21. ure. Posebnost tega festivalskega dne pa je tisti del, ki mu pravimo Bogastvo okusov in bo potekal med 17. in 19. uro. Vinarjem se takrat pridružijo izbrani vrhunski kulinarični mojstri in pokažejo, kako je mogoče najbolje spojiti hrano in vino. Tokrat se jih bo ob vinarjih predstavilo kar 18 z različnih koncev Slovenije.

 
Oba festivalska dneva pa bo festivalske jedi pripravljal tudi mojster Tomaž Kavčič. Več na spletni strani festivala Okusi Vipavske: okusi-vipavske.si .