
Vodja ekipe Sabina Vrecl poudarja: "Osvojeno prvo mesto na nacionalnem tekmovanju Ecotrophelia Slovenija in tretje mesto na evropskem tekmovanju Ecotrophelia Europe dokazuje in potrjuje naše trdo delo ter vztrajnost in odrekanja. Udeležba na tekmovanju nam je omogočila enkratno izkušnjo spoznavanja z realnim okoljem celotnega spektra razvoja izdelka ter nam prinesla ogromno izkušenj, osvojena nagrada pa nam odpira nove možnosti in nov zagon za promocijo in realizacijo samega izdelka na prodajnih policah."

"Na Zbornici kmetijskih in živilskih podjetij smo zelo ponosni na ekipo študentov, saj dokazuje, da je med mladimi veliko potenciala in inovativnih idej. Kot organizatorji nacionalnega tekmovanja si želimo, da bi lahko mladi svoje podjetniške ideje kar najbolje izkoristili, pa tudi realizirali," pravi Tatjana Zagorc, direktorica GZS-Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij ter koordinatorka strateškega razvojno-inovacijskega partnerstva SRIP HRANA.
Letos je na evropskem tekmovanju sodelovalo 16 ekip in sicer iz Belgije, Danske, Francije, Grčije, Hrvaške, Islandije, Italije, Madžarske, Nemčije, Nizozemske, Portugalske, Romunije, Slovenije, Srbije, Španije in gostujoče države Velike Britanije. Zlato priznanje je prejela grška ekipa z izdelkom "Avoyog" (smoothie napitek iz sirotke grškega jogurta in avokada), srebrno priznanje je pripadlo ekipi Velike Britanije z izdelkom "Yasaï Cauliflower Rice Sushi" (cvetačno-riževe rolice, napolnjene s korenčkom, listom cvetače, peso, kumaro in špinačo).



