
Še danes festival Okusi Vipavske 2017
Slovenija
15.05.2017
Festival na Vipavskem je zakorakal v drugo desetletje in obiskovalce pričakuje na vseh koncih Vipavske doline v novi pomladni izdaji. Organizacija dogodkov v okviru festivala je tudi tokrat v rokah Razvojne agencije ROD v Ajdovščini, ki festival okusov pripravlja v sodelovanju z vipavskimi vinarji.

Vrhunec festivala je zagotovo tudi letos dvodnevni dogodek na Dvorcu Zemono, ko se na enem mestu predstavijo številni vinarji iz Vipavske doline, poleg njih pa tudi mojstri kulinarike in proizvajalci domačih posebnosti. Še danes bo svoje pridelke in izdelke v pokušino postavilo kar 37 vipavskih vinarjev.
Posebnost tokratnih Okusov Vipavske so mnoge izjemno zanimive predstavitve. Andrej Gerželj in Mitja Ilc bosta pokazala, kako se pripravi kruh s kislim testom, Klemen Košir pa bo pripravljal joto z repico tropinko.
Festival bodo obiskali bodo mojstri iz Neaplja, ki je domovina priljubljene pice in izvrstnih sladic, ter približali posebne okuse, ki vodijo iz tradicije v gostoljubnost. Gosta festivala bosta kulinaričnega mojstra Cristiano Piccirillo iz restavracije Antica Friggitoria Masardona v Neaplju v Italiji, ki bo pripravljal ocvrte pice, iz Neaplja pa prihaja tudi slaščičar Salvatore Capparelli.
Vipavska tržnica, ki vsako leto popestri dogajanje in okuse, bo tudi tokrat ponudila domače sire, olja, mesnine, med, pecivo in še kaj. Osrednji del Okusov Vipavske je vedno namenjen vipavskim vinarjem in vinu, ki ga pridelujejo.
Letos so organizatorji v goste povabili vinarje iz Slavonije iz sosednje Hrvaške, ki bodo na Zemonu predstavili svoje okuse. Vse o dogajanju in festivalu si lahko preberete na spletni strani.


