SLO bocni levo
SLO bocni desno

Pekarna Spar z inovativnimi in nagrajenimi izdelki

Slovenija

05.04.2017

V Pekarni Spar, eni izmed največjih in tehnološko najbolje opremljenih pekarn v Sloveniji, vsakodnevno ustvarijo v povprečju 20 ton pekovskih in slaščičarskih izdelkov, pripravljenih iz kakovostnih sestavin in na podlagi tradicionalnih postopkov priprave. 
 
S številnimi nagradami in priznanji nagrajeni pekovski izdelki dokazujejo vrhunsko kakovost in inovativnost, ki sta nepogrešljivi sestavini njihove ljubezni do peke.
 
Pekarna Spar danes snuje že desetletno zlato zgodbo o uspehu in kakovostni ponudbi, katera nastaja s pomočjo izurjenih rok pekovskih mojstrov in slaščičarjev, skrbno izbranih sestavin in preverjenih receptur. Police trgovin Spar in Interspar po vsej Sloveniji bogatijo z več kot 90 vrstami vsakodnevno svežih pekovskih izdelkov in več kot 40 različnimi vrstami okusnih slaščic, popolnih za posladek, posebne priložnosti ali sladko darilo.  
 
Pri razvoju omamnega pekovskega peciva, kruha in slaščic imajo v Pekarni Spar vodilno vlogo tehnologi in vodja proizvodnje, svoje ideje pa prispevajo tudi peki in slaščičarji. Kot zadnja pa seveda obvelja beseda kupcev - ta v ponudbo trajno zasidra izdelke, ki z okusom najbolj prepričajo!
 
Vedno znova stavijo na kombinacijo tradicije in izvirnosti, zato so edina pekarna, ki je že dve leti zapored prejela priznanje za inovativno živilo s strani Inštituta za nutricionistiko, in sicer za okusen pirin kruh s kostanjem in ječmenov hlebček brez soli!
 
Slednji je sestavljen iz pšenične moke, njegov polnejši okus pa oblikujejo ječmen, ječmenovi kosmiči, sončnična semena in lan. Njegova posebnost? Bistveno znižana vsebnost soli, saj vsebuje le 0,67 grama soli v 100 gramih kruha.
 
Poleg priznanja za inovativnost pa delo Pekarne SPAR že šest let zapored nagrajuje tudi Gospodarska zbornica Slovenije, ki je s prestižnim zlatim odličjem v letošnjem letu pohvalila osem pekovskih izdelkov ter kremno rezino kot svežo slaščico, ki jo izdelujejo tudi za trgovine na avstrijskem Koroškem in se tako uvršča med prepoznavne slovenske izdelke.