SLO bocni levo
SLO bocni desno

Največ odličnih pekovskih izdelkov iz Žita in Hoferja

Slovenija

07.02.2017

Na 17. strokovnem ocenjevanju kruha, pekovskega in finega pekovskega peciva, testenin, keksov in slaščic je družba Žito (Podravka) prejela največ, kar 28 zlatih priznanj za potrjeno odlično kakovost izdelkov. Sledi Hofer s 25 odličnimi izdelki. Ocenjevanje kruha že tradicionalno poteka pod okriljem Sekcije za pekarstvo pri Zbornici kmetijskih in živilskih podjetij na GZS. 
 
Žito je na letošnjem ocenjevanju prejelo 28 odličij za 22 vrst kruha in pekovskih izdelkov, štiri vrste testenin in dve vrsti keksov. Vsi nagrajeni izdelki so prejeli najvišja zlata priznanja za kakovost.
 
"Osnovno vodilo v Žitu ostaja enako: naši strokovnjaki in tehnologi si prizadevajo za razvoj visokokakovostnih izdelkov v skladu s prehranskimi trendi in zahtevami potrošnikov doma in v tujini. Velik poudarek namenjamo prav razvoju pekarstva. Pri svežih pekovskih izdelkih se osredotočamo  na razvoj inovativnih oblik, dolgotrajno svežino, vsebnost funkcionalnih sestavin ter na malo ali nič aditivov. Sledimo globalnemu tehnološkemu trendu dopeke in razvijamo polpečene izdelke za dopeko na prodajnih mestih. Slednja omogoča ponudbo svežih pekovskih izdelkov skozi ves dan. Da smo s predanostjo naših zaposlenih pri zasledovanju prehranskih trendov in pričakovanj potrošnikov uspešni, potrjuje tudi letošnje rekordno število osvojenih priznanj," je ob prejemu priznanj izpostavil Janez Bojc, generalni direktor Žita in predsednik Sekcije za pekarstvo pri GZS.
 
Bojc dodaja, da so zlata priznanja potrditev, da Žitovi izdelki po kakovosti sodijo v sam vrh pekovskih izdelkov: "Osvojena odličja domačim in tujim kupcem zagotavljajo visokokakovostne pekovske izdelke, za nas pa predstavljajo obvezo in odgovornost za nadaljnji razvoj. Tisto, kar naredimo pošteno, kakovostno in zavzeto, se obrestuje in v tej smeri bomo nadaljevali."
 
Več informacij o Žitovih pekovskih izdelkih najdete tukaj.
 
 

Med nagrajenimi izdelki je letos tudi 25 izdelkov Hoferjeve lastne blagovne znamke Okus tradicije, ki jih dnevno sveže najdete na njihovih policah. Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij, ki deluje v okviru Gospodarske zbornice Slovenije, je na tokratnem že 17. ocenjevanju podelila nagrade odličnim pekovskim izdelkom.
 
Ocenjevanje je izvedla štiričlanska strokovna komisija, ki je nenapovedano naključno izbranim izdelkom iz trgovskih polic preverjala kakovost. Pri tem je ocenjevala senzorične lastnosti odvzetih izdelkov: obliko in videz izdelka, videz in lastnosti skorje, videz sredice, strukturo in prožnost sredice ter vonj in okus.

Med njimi je bilo z zlatim priznanjem nagrajenih kar 25 vrst kruha, pekovskih izdelkov in sladkega peciva Hoferjeve lastne blagovne znamke Okus tradicije. Nagrajene vrste kruha in pekovskih izdelkov trgovcu že vrsto let dobavljajo izključno priznani slovenski dobavitelji kot so Mlinotest, Hlebček, pekarna Brumat in pekarna Pečjak. S prestižnim odličjem nagrajeno sladko pecivo pa je plod dolgoletnih prizadevanj slaščičarne Delakorda, keksarne Brodnjak in podjetja Vopex.

Pri Hoferju kupcem ponujajo izdelke odlične kakovosti, pri tem pa cenijo dolgoletna partnerstva, saj se zavedajo, da le-ta predstavljajo bistven pogoj za razvoj visokokakovostnih izdelkov in zadovoljstvo kupcev.
 
Pri Hoferju so posebej ponosni, da lahko v svoji pekarni ponudijo izdelke nagrajene kakovosti. Poleg petindvajsetih izdelkov, ki so bili nagrajeni v letu 2017, pa lahko na Hoferjevih policah najdemo tudi 18 izdelkov, ki so odličja prejeli že v preteklih nekaj letih. Več informacij na www.hofer.si in na www.okus-tradicije.si.