Pet Mercatorjevih pekovskih in slaščičarskih izdelkov in petnajst kruhov blagovne znamke Pekarna Grosuplje, ki so na voljo le v Mercatorju, je prejelo zlata odličja Sekcije za pekarstvo pri GZS. Zlata priznanja so dokaz, da Mercator ponuja vrhunske izdelke tudi ko gre za kruh in slaščice.

Ocenjevalci so bili posebej navdušeni nad okusom, krhkostjo in teksturo Mercatorjevih keksov in slaščic in so jim zato dodelili največje možno število točk, na kar so v Mercatorju posebej ponosni.
Po mnenju komisije sodijo med odlične slaščičarske in pekovske izdelke Mercatorjevi Linški keksi, Pisani linški keksi, Kokos kocke, Krem rezina in torta Borovničevo presenečenje.
Za svojo odličnost so prejeli zlato priznanje tudi Krjavelj, Sosed, Malnar, Matevž, Korošec, Pirin polnozrnat kruh, Domači koruzni, Domači ajdov, Domači rženi hlebček, Hud kruhek brez kvasa, Babičin kruh, Piknik ciabatta, Skorjavc, Skorjavc temni in Skorjavc pirin. Vsi so kruhi blagovne znamke Pekarna Grosuplje.
Miran Hribar, direktor Mercatorjevega IP, je ob prejemu zlatih odličij poudaril: "V naši slaščičarski delavnici na prvo mesto postavljamo skrbno izbrane sestavine in natančen postopek priprave izdelkov. Čeprav se večina postopkov še vedno izvaja ročno, razvoj izdelkov temelji na domiselnosti in drugačnosti ponudbe. Kakovost izdelkov zagotavlja tudi strokovna izobrazba naših tehnologov in slaščičarskih mojstrov, ki stalno obnavljajo svoje znanje."
Navdušil tudi Lidl: Vseh trinajst izdelkov, ki so jih v Lidlu Slovenija v sodelovanju s svojimi dobavitelji prijavili na ocenjevanje kruha in pekovskih izdelkov ter so kupcem na voljo v Lidlovi pekarni, je prejelo zlato priznanje za odlično kakovost za 2017. Z zlatim priznanjem kakovosti so nagrajeni izdelki, ki jih kupci najdejo v Lidlovi pekarni, in so plod tesnega sodelovanja Lidla Slovenija s slovenskimi dobavitelji: rustikalna bela štruca, jelenov kruh, italijanski, koruzni, martinov in pirin kruh ter kruh s semeni, žemlja, pirina štručka, pizza štručka, orehova potička, krof z mareličnim polnilom ter stalna uspešnica Lidlove pekarne – ajdov kruh z orehi. Komisija je ocenjevala njihove senzorične lastnosti, zunanji izgled, lastnosti skorje in sredice ter vonj in okus. |