
V Perutnini Ptuj zagotavljajo varnost mesa (tudi) na Hrvaškem
Slovenija
28.11.2016
Hrvaško kmetijsko ministrstvo je sporočilo, da so med laboratorijskim preverjanjem živil v mesnici v Požegi našli bakterije salmonelle infantis in E. coli v sveži perutnini družbe Perutnina Ptuj - Pipo Čakovec, hrvaškega podjetja iz skupine Perutnina Ptuj. V Perutnini Ptuj zagotavljajo, da je njihovo meso varno za potrošnike.

Bakterije so v mesnici v Požegi našli v svežih piščančjih krilih ponudnika Perutnina Ptuj - Pipo Čakovec, je hrvaško kmetijsko ministrstvo objavilo v soboto.
V petek so sporočili, da so isto vrsto salmonele našli tudi v piščančjih prsih hrvaške družbe Perutnine Ptuj v trgovini na tržnici v Županji na vzhodu države.
"V Perutnini Ptuj - Pipo Čakovec kot vertikalno integriranem podjetju imamo vpeljan sistem nadzora v celoviti verigi. Živali vzrejamo izključno na Hrvaškem in zagotavljamo skladnost vseh faz proizvodnje s hrvaško in evropsko zakonodajo. S pomočjo 100-odstotnega nadzora nad celotno proizvodno verigo, kontrol v pooblaščenem mikrobiološkem laboratoriju ter rednega izobraževanja zaposlenih zagotavljamo, da je naše meso varno za potrošnike. Evropska zakonodaja prepoveduje prisotnost Salmonelle enteritidis in Salmonelle tifimurium, kar pa ni najdeno v našem mesu," so za STA (Slovensko tiskovno agencijo) sporočili iz Perutnine Ptuj.


