V Mlekarni Celeia je blagovna znamka Zelene Doline bogatejša za nov izdelek – trajno mleko brez laktoze Zelene Doline. 
Mleko je bogat vir beljakovin, mineralov in vitaminov. Pa vendar ima po njegovem zaužitju vedno več ljudi prebavne težave. Večinoma gre za simptome laktozne intolerance, ki onemogoča presnovo mlečnega sladkorja. Zato priporočajo trajno mleko Zelene Doline brez laktoze, v katerem lahko brezskrbno uživajo tudi ljudje z občutljivejšo presnovo.
Vedno več ljudi se danes sooča s pomanjkanjem encima laktaze, zaradi česar se laktoza v črevesju ne razgradi. Posledice se izražajo kot težave z napihovanjem, krči, bolečino in drisko. Pogosto je postavljena diagnoza laktozna intoleranca oz. slabše prebavljanje mlečnega sladkorja, laktoze.
V vedno pestrejši ponudbi mlečnih izdelkov brez laktoze se potrošnik lahko odloči za novost na slovenskem trgu, trajno mleko brez laktoze Zelene Doline s 3,5 % mlečne maščobe, ki ga lahko uživajo tudi osebe z občutljivejšo presnovo. Prednost pred tekmeci mu daje poreklo, saj je odkupljeno izključno na slovenskem odkupnem območju in nosi oznako "Brez GSO – pridelano/proizvedeno brez gensko spremenjenih organizmov". Dodano vrednost izdelku daje praktična embalaža, ki ima na vrhu nameščen čep. Ta potrošniku olajša odpiranje in zapiranje embalaže ter rokovanje z izdelkom. Tako se mleko hitro in enostavno prelije v kozarec, skodelico ter uporabi pri pripravi raznih kulinaričnih mojstrovin.
Trajno mleko brez laktoze Zelene Doline predstavlja slovenskemu potrošniku kakovosten izdelek in hkrati utrjuje prisotnost blagovne znamke na trgu.
| Tudi poltrdi siri brez laktoze Med bogato ponudbo izdelkov Zelene Doline s trditvijo "brez laktoze" se uvrščajo tudi poltrdi siri Gauda, Edamec, Trapist, Šmarski Rok, Dolinar, Dimar in Oki Doki. Poltrdim sirom Zelene Doline dodatno odličnost daje proizvodni proces, ki poteka brez dodanih konzervansov, tudi tistih, ki jih zakon sicer dovoljuje. Prav zato so ponosni nosilci označbe "višja kakovost". Brez skrbi jih lahko, tako kot mleko brez laktoze, vključimo v svoj jedilnik in z njimi obložimo kos svežega kruha ali pripravimo ocvrt sir, odlično pa se podajo tudi k suhomesnatim izdelkom. |


