Študentska organizacija Univerze na Primorskem (ŠOUP) je v soboto, 16. aprila, v koprski Taverni, pripravila Dan vina in čokolade. Obiskovalci so lahko degustirali več kot 30 vrst vina in številne čokoladne sladice, ob tem pa spoznavali tudi, kako lepo gresta lahko ta "posladka" skupaj.
Prireditev je ŠOUP pripravila že tretjič. "Namen Dneva vina in čokolade je mladim približati različne vrste vin in njihovo pridelavo, hkrati pa jih seznaniti z različnimi okusi in vonji ter ga prikazati kot odlično kombinacijo s sladicami," je dejala vodja projekta Sara Vidic.
Povabljenih je bilo enajst vinarjev iz slovenske Istre, eden s Krasa in dva iz Goriških Brd. Za čokoladne sladice je poskrbelo šest lokalnih ponudnikov.
Organizirali so tudi dve delavnici, udeleženci pa so iskali prave kombinacije med vinom in sladicami in se poizkušali s slepom okušanju vin.


