SLO bocni levo
SLO bocni desno

Presnec iz Pekarne Grosuplje kot skupno delo

Slovenija

10.03.2016

Velikonočni kruh Presnec prihaja iz Pekarne Grosuplje (pred kratkim kot del Skupine DonDon) je skupno delo Pekarne Grosuplje in poznavalca slovenskega krušnega izročila dr.Janeza Bogataja.
 
 
V Pekarni Grosuplje, ki še naprej sodeluje z Mercatorjem in kjer obujajo in nadgrajujejo slovensko krušno tradicijo, so beli pšenični moki, maslu in mleku dodali obilo dišečega pehtrana.
 
Testo so ročno razvaljali in ga zavili v obliko velikega polža. Pod zlato zapečeno skorjico tako dehti mehka bela sredica s čudovito aromo po pehtranu.
 
Hlebček se previdno odvije in nareže ali pa kar odlomi.
 
Odlično se poda k slanim in sladkim jedem, zaradi polnega okusa pa je slasten tudi samostojno.