SLO bocni levo
SLO bocni desno

Henklov dobrodelni dan žena

Slovenija

09.03.2016

Henkel je svojo podporo delovanju Zavoda Pod strehco, ki ponuja cenejšo hrano prizadetejšemu sloju prebivalcev,izkazal že večkrat. Včeraj v Ljubljani.

Pri njih je kosil tudi že direktor Henkel Maribor, Rolf Müller-Grünow in svoje vtise razkril v mediju Henkel Adria regije. Posledica te objave je bila, da so se v programu Pralna sredstva in čistila Henkel Slovenija odločili za donacijo izdelkov iz njihovega programa, ki ga Zavod potrebuje. To so Persil, Somat, Bret itd.

Vodja programa Pralna sredstva in čistila Henkel Adria regije, Mario Altan, na fotografiji, ki prihaja iz Avstrije, je prav v načinu delovanja ljudske kuhinje videl povezavo s Henklovim trajnostnim razvojem.

Zato je za svoje sodelavke pripravil prav posebno praznovanje dneva žena. Povabilo na kosilo ob cvetju ne bi bilo nič nenavadnega, če ne bi bila zraven še srčnost in plemenita dobrodelnost.

Obiskali so namreč znano ljubljansko gostilnico, ljudsko kuhinjo Pod strehco, kjer velja, da "če ješ, sta sita dva."

Ekipa si je izbrala čisto domače, slovensko kosilo, matevž, kislo zelje in kranjsko klobaso.

Z zgledom želijo v Henklu spodbuditi vse ljudi dobrega srca, da obedujejo Pod strehco, ki se namrevaša širiti še v druga mesta v Sloveniji. S plačilom toplega obroka po polni ceni treh evrov, zagotovijo namreč obrok še za nekoga, ki se je znašel v socialni stiski in nima dovolj sredstev niti za en topel obrok na dan.

"Obisk Zavoda Pod strehco pomeni dvojno dobro delo - za telo in za duha", so bili enotnega mnenja v ekipi Henkla.

 

O humanitarnem projektu Zavoda Pod strehco

Humanitarni Zavod Pod strehco, v okviru katerega deluje ljudska kuhinja, je edinstven projekt petih največjih slovenskih humanitarnih organizacij: Slovenske Karitas, Rdečega križa Slovenije, Zveze Lions klubov Slovenija, Zveze Rotary klubov Slovenije in Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste – Polje.

Dnevno pripravijo že skoraj 300 obrokov, mesečno pa okoli 5000. Imajo preko 500 upravičencev socialnih obrokov, ki za obrok plačajo 50 centov. Več kot polovica socialnih upravičencev so družine z otroki, druga največja skupina pa starejši občani.

Vsak dan pripravijo tri polnovredne, zdrave obroke, za katere prispevajo sestavine ljubljanski hipermarketi z donirano hrano. V letu 2015 so jo s prostovoljci prevzeli skupaj kar 84 ton. Del jo namenijo drugim humanitarnim organizacijam, del pa služi za pripravo toplih obrokov.

Več na spletni strani: www.podstrehco.si