Muškatna penina Jeruzalem Ormož že vrsto let sodi med najbolj priljubljene penine pri Slovencih. Svojo izjemno kakovost je dokazala tudi na letošnjem 3. Salonu penečih vin.
V kategoriji penin po charmat metodi je zasedla prvo mesto. Takoj za njo, na drugo mesto, pa se je uvrstila Jeruzalem Ormož Rose penina, ki je sedaj uvrščena tudi v promocijsko prodajo GH Union.
Unionov izbor penečih vin je bil novost letošnjega dogodka. 76 sodelujočih penečih vin je ocenjevala 14 članska komisija s predstavniki iz vinarske stroke, sommelierjev, Union hotelov d. d., novinarjev, trgovcev in ljubiteljev penin.
Nagrade so podelili v štirih kategorijah, v kategoriji po charmat metodi pa sta prvi dve mesti zasedli penini Jeruzalem Ormož, Muškatna in Rose.
Na dogodku so med nagrajenimi peninami predstavili tudi Unionov izbor, kjer končno oceno sestavljata ocena strokovne komisije in cena. Penina Rose Jeruzalem Ormož bo tako uvrščena tudi v promocijsko prodajo GH Union.
V vinski kleti P&F Jeruzalem Ormož s predanostjo, ljubeznijo in predvsem veliko znanja že vrsto let ustvarjajo izjemne penine. Danes jih v kleti lahko ponudijo kar sedem. Od tega jih pet najdete v priljubljeni liniji Jeruzalem Ormož.
Vse so pridelane po charmat oz. tankovski metodi, odlikuje pa jih živahnost mehurčkov, svežina, lahkotnost in sadnost. Še dve penini, eno po klasični in eno po charmat metodi, najdete v liniji Gomila, ki je namenjena izključno gostinstvu.
Glavni tuji tržišči za podjetje Jeruzalem Ormož sta trenutno Nemčija in Nizozemska, velikega pomena ostaja Hrvaška. Precejšnje uspehe so zabeležili v Veliki Britaniji, kjer so se med drugim uvrstili na police trgovskega velikana Tesco, glavna izziva trenutno pa sta ameriški in brazilski trg. Medtem ko so leta 2009 na tujih trgih prodali 18.000 steklenic vina, se je v letu 2014 ta številka povzpela na 3,2 milijona, kar je več kot 60 odstotkov celotne realizacije.
80 let tradicije P&F Jeruzalem je največji slovenski vinar. Za vinsko klet od leta 2009 skrbi družina Puklavec, ponaša pa se z več kot 80-letno vinarsko tradicijo. Grozdje pridelujejo na naravi prijazen način in še vedno ohranjajo tradicijo ročnega obiranja grozdja. Uporabljajo najsodobnejšo tehnologijo, kar kleti omogoča postavljanje trendov na |