SLO bocni levo
SLO bocni desno

Eta iz Kamnika (spet) z novimi izdelki

Slovenija

17.02.2016

V kamniški Eti, kjer so pred dnevi dobili nagrado Inštituta za nutricionistiko za najbolj inovativna živila leta 2016 pri ponudbi lokalnih živil, in sicer za linijo Grunt s svežimi vrtninami iz Slovenije bodo tudi letos na police poslali najmanj deset novih izdelkov. Tako je za Gorenjski glas povedal direktor Marko Konič.

"Letos gre najprej na trg polnjena paprika v kilskem kozarcu, ki je skuhana tradicionalno, v kotlih in ročno polnjena, brez vseh aditivov, popolnoma naravna. Naslednja bo sterilizirana leča, s katero še delamo degustacije razvojnih verzij, da določimo čim nižjo in še primerno slanost, sledil bo tretji (zeleni) smoothie: mešanica zamrznjenega sadja in zelenjave, dva pa sta na trgu že dve leti. Preizkušamo tudi nove pasate iz slovenskih paradižnikov," je o načrtih za gorenjski časopis povedal direktor Marko Konič.

V Eti je trenutno redno zaposlenih 156 delavcev, s precej invalidi.

Dodatnega zaposlovanja sicer ne načrtujejo, bodo pa v sezoni, ko bo čas za vlaganje kumaric, rdeče pese, paprike in druge zelenjave, ekipo zaposlenih povečali za okoli 10 odstotkov sezonskih delavcev...